Πώς να Ενισχύστε το σήμα Wi-Fi στο δίκτυό σας με DD-WRT

Δημοσιεύθηκε σε HowTo, Networks - από admin την Δευτέρα, Αυγούστου 29th, 2011 με 0 σχόλια

Η ασύρματη σύνδεση είναι πραγματικά βολική αρκεί να μπορείτε να συνδεθείτε από οπουδήποτε και να μην έχετε χαμηλές ταχύτητες. Χάρη στο DD-WRT, (δείτε το σχετικό άρθρο) είναι ευκολότερο από ποτέ να επεκτείνεται την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σας.

Ενίσχυση Σήματος

Αφού έχετε εγκαταστήσει το DD-WRT, (δείτε το σχετικό άρθρο), ανοίξτε τον browser σας στη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή σας και πηγαίνετε στο Wireless> Advanced Settings.

Υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, με πρώτη την TX Power. Αυτή είναι η δύναμη μετάδοσης της κεραίας εκπομπής σας. Η προεπιλογή είναι μια ασφαλής τιμή 70, αλλά μπορούμε να την ανεβάσουμε. Οι περισσότερες δοκιμές αναφέρουν ότι μια τιμή έως και το  100 είναι ασφαλής. Αν το ανεβάσουμε παραπάνω μπορεί να προκαλέσει υπερβολική θερμότητα, η οποία μπορεί κατ’επέκταση να προκαλέσει βλάβη στο router σας.

Επόμενη ρύθμιση είναι η  Afterburner. Αν ο δρομολογητής σας υποστηρίζει Afterburner – επίσης γνωστό ως SpeedBooster – μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή για να δώσετε μια επιπλέον ώθηση.

Τέλος, έχουμε την ρύθμιση Bluetooth Coexistence Mode. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το bluetooth σε άλλες συσκευές, τότε μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια πτώση της αξιοπιστίας ή της ταχύτητας. Η ρύθμιση αυτή αποτρέπει την παρεμπόδιση τους ενός (wifi) από το άλλο (bluetooth).

Χρησιμοποιήστε μια επιπλέον συσκευή ως Repeater

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αναβαθμίσει το router μας. Αν έχετε κρατήσει το παλιό σας router μπορείτε να βάλετε το DD-WRT σε αυτό και να το  χρησιμοποιήσετε ως αναμεταδότη του σήματος για να επεκτείνετε την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σας (range-extender).

Πηγαίνετε στο Wireless > Basic Settings, και αλλάξτε το mode σε Repeater.

Θα δείτε δύο τμήματα, Wireless Physical Interface (wl0) και Virtual Interfaces (wl0.1). Το πρώτο αφορά τη λήψη του σήματος από τον κύριο router σας. Συμπληρώστε το SSID του router σας. Στη συνέχεια, συμπληρώστε ένα νέο SSID για τον επαναλήπτη σας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε το σημείο πρόσβασης, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Κάντε κλικ στο Αποθήκευση, και πηγαίνετε στη σελίδα Wireless Security

Πληκτρολογήστε στις πρώτες ρυθμίσεις ασφαλείας τον κωδικό για τον κύριο router σας και  στη συνέχεια στο δεύτερο τμήμα συμπληρώστε τις ρυθμίσεις για τον νέο επαναλήπτη σας. Τέλος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επαναλήπτης σας είναι συνδεδεμένος στο κεντρικό δρομολογητή σας. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο Status> Wireless

Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα δείτε ένα κουμπί που λέει η Site Survey. Κάντε κλικ σε αυτό.

Βρείτε το SSID του ασύρματου router σας και κάντε κλικ στο κουμπί Join. Αυτό είναι! Τοποθετήστε επαναλήπτη σας σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας, κάπου ώστε να μπορεί να λάβει σήμα από τον router σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε από το φορητό ή το κινητό σας με το νέο επαναλήπτη σας και να το δοκιμάσετε από σημεία που μέχρι εκείνη τη στιγμή ούτε θα φανταζόσασταν ότι μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα.

Αν πάλι δεν τα καταφέρετε ή δεν θελετε να ασχοληθείτε, απλά επιλέξτε ένα απο τα διαθέσιμα στην αγορά wireless extenders