Iός επικαλείται μήνυμα σταλμένο από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ζητάει λεφτά..ΠΡΟΣΟΧΗ..!!!

Δημοσιεύθηκε σε Internet, Microsoft - Windows - από foivos την Τρίτη, Μαρτίου 27th, 2012 με 1 σχόλια

Εδώ και μερικές ημέρες πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους υπολογιστές χρηστών…και στο τηλεφωνικό κέντρο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας,.. ένας νέος ιός σκουλήκι από πορνο-sites του εξωτερικού το οποίο κατά την επιτυχή προσβολή του υπολογιστή του χρήστη, μπλοκάρει το μηχάνημα και ανοίγει αυτόματα σελίδα του διαδικτύου με μήνυμα που ενημερώνει ότι ο χρήστης έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτόν ο υπολογιστής του έχει μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο μήνυμα αναφέρεται πως για να ξεμπλοκαριστεί ο υπολογιστής απαιτείται η αποστολή 100€ μέσω συστήματος Paysafe ή Ukash, καθώς  και οι σχετικές οδηγίες του τρόπου πληρωμής προς τους επιτηδείους που προσπαθούν να αποκομίσουν το σχετικό ποσό. Από της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό server και έχει ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων για το σχηματισμό της σχετικής δικογραφίας.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από κάτι τέτοιο για κανένα λόγο μην προσπαθήσετε να εξοφλήσετε το σχετικό ποσό και απευθυνθείτε αμέσως σε κάποιον ειδικό για τον καθαρισμό του. Επίσης καλό θα ήταν εφόσον δεν έχετε, να προμηθευτείτε κάποιο antivirus για να προστατευτείτε από μελλοντικές απειλές.  Εδώ μπορείτε να επιλέξετε κάποιο ανάλογα με τις απαιτήσεις και το ποσό που θέλετε να δαπανήσετε.

Τονίζουμε πως ένα antivirus όσο ισχυρό και ακριβοπληρωμένο και να είναι δεν προστατεύει ποτέ 100% μια και καθημερινά δημιουργούνται χιλιάδες κακόβουλα λογισμικά. Σαν συμβουλή εμείς δίνουμε τα παρακάτω:
1) Ποτέ μην ανοίγετε site που δεν γνωρίζετε την προέλευσή τους.
2) Μην ανοίγετε διαφημιστικά email από άγνωστους παραλήπτες και ποτέ να μην εμπιστεύεστε σελίδες που έχετε αμφιβολίες για τους δημιουργούς τους.
3)Ποτέ μην εμπιστεύεστε sites ειδικά εξωτερικού, που υπόσχονται λύσεις για το οικονομικό ή άλλο σας πρόβλημα ή παρέχουν δωρεάν προγράμματα, cracks ή δωρεάν porn live video streams κλπ.

Όσο αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τον παραπάνω ιό, σαν λύση η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προτείνει την επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 κατά την εκκίνηση και επιλογή safe mode) και στη συνέχεια επαναφορά του συστήματος σε προγενέστερη ημερομηνία από αυτήν που εμφανίσθηκε το πρόβλημα. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κόλπο δεν πιάνει πάντα διότι υπάρχει περίπτωση το σύστημα λόγο της προσβολής, να έχει υποκύψει και σε άλλα κακόβουλα προγράμματα τα οποία πολλές φορές χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση για τον καθαρισμό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους αριθμούς:  210-6476464 και 210-6476461, καθώς επίσης και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνσης:  [email protected]

Αν θέλετε κάποιος να αναλάβει τον καθαρισμό του υπολογιστή σας, μπορείτε να καλέσετε το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Anyware στο τηλέφωνο 210 6179879.

Displaying 1 σχόλιο
Have Your Say

  1. Ο/Η giannis λέει:

    τον κολλησα αυτον τον ιο… χιλια ευχαριστω γιατι με την βοηθεια σας καταφερα να τον βγαλωω.. προσοχη ολοι!!! στην αρχη το ειχα πιστεψει