Τριάντα χρόνια με τα Windows στη ζωή μας!

Δημοσιεύθηκε σε Microsoft - Windows, Software - από foivos την Τρίτη, Νοεμβρίου 12th, 2013 με 0 σχόλια

Πριν 30 χρόνια στις  10 Νοεμβρίου 1983 ο Bill Gates παρουσιάζει ένα software το οποίο έμελε να αλλάξει ριζικά τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε για τους υπολογιστές στην χρήση και την λειτουργία τους. Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδήγησε στα σημερινά Windows όπως τα γνωρίζουμε σήμερα με τελευταία έκδοση τα Windows 8.1! Φυσικά τότε δεν είχαν καμία σχέση με τη μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα! Ξεκίνησαν να αναπτύσσονται  αρχικά σαν «Interface Manager» το 1981 και κατέληξαν να κυκλοφορούν στα χέρια των χρηστών με την ονομασία «Windows 1.0» τον Νοέμβριο του 1985 παρουσιάζοντας έτσι και την πρώτη τους έκδοση!

Η πρώτη κυκλοφορία δεν αποτελούσε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα αλλά μία μετατροπή του μέχρι τότε MS-DOS, σε ένα γραφικό περιβάλλον που επέτρεψε στους χρήστες να το λειτουργούν ως ένα σύγχρονο «interface», απλοποιώντας την χρήση που γινόνταν με πολλές και σύνθετες εντολές.

Τα Windows 1.0 ωστόσο εισήγαγαν πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για την εποχή και την εξέλιξη των Windows μέχρι τις μέρες μας, όπως το ημερολόγιο και το ρολόι σε γραφικό περιβάλλον, το Microsoft Paint όπου μπορούσε να κάνει ο χρήστης ένα απλό σχεδιαστικό σκαρίφημα με τη χρήση του ποντικιού αλλά και έναν επεξεργαστή κειμένου όπου μπορούσε να δαχτυλογραφίσει με διαμόρφωση οτιδήποτε ήθελε! Τα Windows επέτρεψαν στον χρήστη επίσης να βλέπει και να χρησιμοποιεί πολλαπλά παράθυρα ταυτόχρονα διευκολύνοντας έτσι τις εργασίες του! Η πρώτη έκδοση των Windows ερχόταν επίσης με drivers για συσκευές όπως το πληκτρολόγιο και το Microsoft Mouse, που είχε παρουσιάσει μέσα στο 1983 η Microsoft. Δείτε την μια ιστορική αναδρομή στο χρονικό των Windows μέσα από το παρακάτω video!

http://www.youtube.com/watch?v=5QZN9rDRQb4

Σήμερα, τα Windows καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς στους Η/Υ με ποσοστόπου καλύπτει περίπου το 90% με βάση τα στατιστικά!