Microsoft fix it: Νέο κενό ασφαλείας στον Internet Explorer!!!

Δημοσιεύθηκε σε Internet, Microsoft - Windows, Software - από foivos την Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19th, 2013 με 0 σχόλια

Η Microsoft κυκλοφόρησε εσπευσμένα εχτές μια ενημέρωση με την κωδική ονομασία KB2887505 προκειμένου να κλείσει ένα νέο κενό ασφάλειας που εντοπίστηκε στον Internet Explorer. Σύμφωνα με αναφορές, ήδη έχουν εκμεταλλευτεί κάποιοι κακόβουλοι χάκερ το συγκεκριμένο κενό ασφάλειας προκαλώντας προβλήματα σε χρήστες. Το εν λόγο «Fix» παρέχεται στο κανάλι «Fix It» update της Microsoft και οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ: http://support.microsoft.com/kb/2887505 . Το Fix διορθώνει το bug στις εκδόσεις 6 μέχρι 11 του Internet Explorer.
Ο αριθμός των χρηστών που δέχτηκαν την επίθεση παραμένει άγνωστος. Η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για περιορισμένες και στοχευμένες επιθέσεις καθησυχάζοντας τους χρήστες, όμως παρ” όλα αυτά, έσπευσε να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα ασφαλείας που δεν αποκαλύφθηκε για να μη «δώσει ιδέες» σε νέους κακόβουλους χάκερ.
Ειδικοί στο πεδίο της ασφάλειας δήλωσαν ότι θα πρέπει οι χρήστες είτε να εγκαταστήσουν άμεσα το update, ή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον IE, και να χρησιμοποιούν κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα πλοήγηση ώσπου η Microsoft να κυκλοφορήσει μια κανονική ενημέρωση ασφάλειας (security update).