Η επιστροφή του βασιλιά..Bill Gates και η..πιθανή σωτηρία της Microsoft!!!

Δημοσιεύθηκε σε Microsoft - Windows - από foivos την Τετάρτη, Ιουλίου 24th, 2013 με 0 σχόλια

Τα οικονομικά της Microsoft την περασμένη εβδομάδα συνοδεύτηκαν από πτώση 11% της μετοχής της εταιρείας και αρκετές φήμες σχετικές με τις προθέσεις του Steve Ballmer για το μέλλον της διοικητικής πυραμίδας. Η εμπορική αποτυχία για την κυκλοφορία του Surface tablet, αλλά και η αμφιλεγόμενη παρουσίαση για το Xbox One, ενισχύουν τις φήμες αντικατάστασης του CEO ο οποίος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εδώ και καιρό.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των International Business Times, ακούγετε έντονα το ενδεχόμενο της επιστροφής σε ενεργό ρόλο του πρώην «αφεντικού» Bill Gates. Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο η κίνηση αυτή θα φέρει μεγάλες αλλαγές. Οι περισσότεροι αναλυτές βέβαια, αποκλείουν κάτι τέτοιο, βασιζόμενοι σε δηλώσεις του ίδιου του Bill Gates o οποίος  θέλει να αφοσιωθεί μόνο στο φιλανθρωπικό του έργο. Ο Steve Ballmer από την άλλη σε συνέντευξη που έδωσε, παραδέχτηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει ήδη σχέδια διαδοχής, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις όποιες φήμες.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αλλαγές στην καρέκλα του CEO θα φέρουν στην κορυφή της ιεραρχία της Microsoft την κυρία Julie Larson-Green, πρώην υπεύθυνη για το σύστημα των Windows και νυν αρμόδια τμήματος hardware της εταιρείας. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό η Microsoft με τις κινήσεις της έχει χάσει αρκετο έδαφος της αγοράς δημιουργώντας προβληματισμούς τόσο στους χρήστες λογισμικού όσο και τους κατόχους των παιχνιδομηχανών. Ίσως μια τέτοια αλλαγή να άλλαζε ρώτα στην υλοποίηση των μελλοντικών σχεδίων με μεγαλύτερη επιτυχία.