Πως θα συνδέσω μεταξύ τους συσκευές με διαφορετικές υποδοχές/θύρες εισόδου – εξόδου? Ο απόλυτος οδηγός συνδέσεων

Δημοσιεύθηκε σε Home Entertainment, HowTo - από admin την Τετάρτη, Μαρτίου 27th, 2013 με 0 σχόλια

1.Έξοδος VGA -> Είσοδος Scart

Μια συνηθισμένη περίπτωση είναι να θέλουμε να συνδέσουμε τον υπολογιστή/laptop με έξοδο εικόνας VGA σε μια τηλεόραση με είσοδο SCART. Αυτή η σύνδεση δεν μπορεί να γίνει απλά με ένα καλώδιο καθώς απαιτείται η μετατροπή του σήματος με ειδική συσκευή η οποία έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει σήμα VGA σε Composite, S-VIDEO ή RGB.

2.Έξοδος VGA -> Είσοδος HDMI

Αν η συσκευή αναπαραγωγής μου έχει έξοδο εικόνας VGA και θέλω να τη συνδέσω σε μια συσκευή με είσοδο HDMI, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και πάλι ειδική συσκευή καθώς δεν υπάρχει απλό καλώδιο που να μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό.

Μια τέτοια συσκευή μετατρέπει το σήμα ενώ μπορεί να διαθέτει και είσοδο ήχου ώστε να πάρουμε και τον ήχο από τη συσκευή αναπαραγωγής και να τον ενσωματώσουμε στο σήμα HDMI, το οποίο εμπεριέχει εικόνα και ήχο.

Μια τυπική περίπτωση είναι όταν θέλουμε να συνδέσουμε έναν υπολογιστή με έξοδο VGA σε μια τηλεόραση με είσοδο HDMI.

3.Έξοδος HDMI-> Είσοδος VGA

Αν η συσκευή αναπαραγωγής μου έχει έξοδο εικόνας HDMI και θέλω να τη συνδέσω σε μια συσκευή με είσοδο VGA, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και πάλι ειδική συσκευή καθώς δεν υπάρχει απλό καλώδιο που να μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό.

Μια τέτοια συσκευή μετατρέπει το σήμα ενώ μπορεί να διαθέτει και έξοδο για τον ήχο ώστε να πάρουμε και τον ήχο από το σήμα HDMI, μέσω π.χ. καλωδίου RCA.

Μια τυπική περίπτωση είναι όταν θέλουμε για παράδειγμα να συνδέσουμε έναν Blu-Ray με ένα Projector με είσοδο VGA.

4.Έξοδος SCART-> Είσοδος HDMI

Αν θέλετε να συνδέσετε μια συσκευή με έξοδο SCART (π.χ. ένα Video/DVD player) σε μια τηλεόραση με είσοδο HDMI, θα χρειαστείτε επίσης ειδική συσκευή καθώς δεν υπάρχει απλό καλώδιο που να μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό.

5.Έξοδος DVI-I-> Είσοδος HDMI

Μια ακόμη συνηθισμένη περίπτωση είναι να θέλουμε να συνδέσουμε μια συσκευή με έξοδο DVI (π.χ. έναν υπολογιστή) με μια οθόνη/τηλεόραση με είσοδο HDMI. Και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί η αντίστοιχη συσκευή καθώς η σύνδεση DVI μπορεί να μεταφέρει και αναλογικό και ψηφιακό σήμα εικόνας ενώ μέσω της σύνδεσης HDMI μεταφέρεται αυστηρά ψηφιακό σήμα εικόνας και ήχου.

6.Έξοδος RCA-> Είσοδος USB

Τι κάνουμε στην περίπτωση που θέλουμε να μεταφέρουμε video από την αναλογική μας κάμερα στον υπολογιστή. Αν η κάμερα έχει έξοδο εικόνας S-Video ή Composite (RCA) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδική συσκευή η οποία μετατρέπει το σήμα σε ψηφιακή μορφή και το μεταφέρει στον υπολογιστή μας μέσω μιας θύρας USB.

7.Έξοδος SCART-> Είσοδος VGA

Αν θέλουμε να συνδέσουμε μια συσκευή με έξοδο SCART σε μια άλλη συσκευή με είσοδο VGA μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά το αντίστοιχο καλώδιο για τη μετατροπή.  (Για το αντίθετο -δηλαδή σήμα από VGA σε SCART- απαιτείται μετατροπέας σήματος, όπως αναφέραμε στην παράγραφο 1.)

Για να βρείτε το κατάλληλο καλώδιο ή συσκευή για οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις  (ή και για άλλες πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις) μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα προϊόντα στο www.my-shop.gr ή απλά καλέστε μας στο 210 6179879 και ένας συνάδελφός μας θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες σας.