Intel Compute Stick, το TV Dongle με Windows 8.1.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, Home Entertainment, News - από foivos την Δευτέρα, Ιανουαρίου 12th, 2015 με 0 σχόλια

Μέτα τα Dongle TV της Google (Chromecast) και της Mozilla ήρθε και η σειρά της Intel να κατασκευάσει το δικό της  Dongle TV. Έτσι η Intel παρουσίασε την συσκευή της, Intel Compute Stick στην έκθεση CES 2015.

Ο νέος mini υπολογιστής της εταιρείας θα διαθέτει ένα Intel Quad Core Atom CPU Z3745, 2GB μνημη RAM και χώρο 32GB. Επίσης θα διαθέτει υποδοχή για μνήμη micro SD ώστε να μπορεί κάποιος να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής. Διαθέτει ακόμα Bluetooth 4.0, USB 2.0 θύρα και WiFi 802.11 b/g/n και φυσικά HDMI για την σύνδεση με την τηλεόραση. Λίγο πολύ τα Dongle TV που κυκλοφορούν ήδη πλησιάζουν τις προδιαγραφές αυτές. Αυτό όμως που το κάνει ξεχωριστό είναι το λειτουργικό, καθώς θα υποστηρίζει Windows 8.1.

http://www.youtube.com/watch?v=ST3PgDqrXNc

Όπως ανακοινώθηκε, η κυκλοφορία του αναμένεται κατά τον Μάρτιο με κόστος τα 149$. Η Intel έχει σκοπό να κυκλοφορήσει και μια φθηνότερη έκδοση του Intel Compute Stick με Ubuntu Linux, 1GB RAM, και 8GB αποθηκευτικό χώρο. Προς το παρόν η συσκευή τροφοδοτείται από μία θύρα micro USB, όμως η Intel σκοπεύει να αξιοποιήσει την θύρα HDMI ώστε η τροφοδοσία της συσκευής να γίνεται από εκεί.