Η Apple παραδέχεται ότι μετά το Facebook έπεσε θύμα hacking.

Δημοσιεύθηκε σε Apple - MacOS - από foivos την Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20th, 2013 με 0 σχόλια

Βάση όσων ξέραμε μέχρι τώρα, οι υπολογιστές της Apple δεν είναι προσιτοί σε κακόβουλες επιθέσεις Hacking. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε αυτές τις απόψεις. Όπως παραδέχτηκε η εταιρεία, μετά από δήλωσή της στο πρακτορείο Reuters, πρόσφατη επίθεση hacking κατάφερε να προσβάλει τους υπολογιστές κάποιων υπαλλήλων της. Αυτό συνέβη όταν εργαζόμενοι της επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα ενός software developer, η οποία είχε μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Μετά από έρευνα, φαίνετε ότι πρόκειται για το ίδιο λογισμικό, το οποίο ευθύνεται και για την εισβολή στο Facebook μετα από ανακοίνωση που έβγαλε το ίδιο την Παρασκευή. Όπως αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο λογισμικό εκμεταλλεύεται μία ευπάθεια σε μία έκδοση της Java για να «χτυπήσει» τους υπολογιστές που επισκέπτονται μία ιστοσελίδα με κακόβουλο περιεχόμενο.

Η Apple παρ” όλα αυτά ανέφερε ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει επηρεάσει ένα μικρό αριθμό υπολογιστών της και ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι από την επίθεση έχουν παραβιαστεί δεδομένα χρηστών. Η εταιρεία διέθεσε άμεσα και ένα malware removal tool για να προστατεύσει τους χρήστες της από το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ δεν έχει αναφέρει κάτι παραπάνω.