Ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών και εύρεσης προσφορών

Δημοσιεύθηκε σε Internet - από foivos την Τρίτη, Ιουλίου 17th, 2012 με 0 σχόλια

Όλοι μας, όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι, καθόμαστε με τις ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας και μπαινοβγαίνουμε σε ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν τα προϊόντα που ψάχνουμε προκειμένου να γλυτώσουμε χρόνο και χρήμα. Φτάνει όμως αυτό; Τα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 1000, αριθμός που κάποτε θύμιζε όνειρο στον τομέα αυτό.

Σίγουρα λοιπόν, ψάχνοντας μόνοι μας για κάτι που θέλουμε να αγοράσουμε, μέσα από αυτή τη θάλασσα των ηλεκτρονικών καταστημάτων, θα μας ξεφύγουν αρκετές επιλογές που ίσως από θέμα οικονομίας και ποιότητας να μας προσέφεραν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Για να καλυφθεί λοιπόν το πρόβλημα αυτό και να βοηθηθεί ο καταναλωτής, κατασκευάστηκαν τα site σύγκρισης τιμών.

Πρόκειται για εργαλεία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισής τιμών, τα οποία συγκεντρώνουν τιμές και προϊόντα ηλεκτρονικών καταστημάτων και με μία απλή αναζήτηση ο καταναλωτής μπορεί να δει σε ποιο κατάστημα μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει, πόσο εύκολα μπορεί να το αποκτήσει και ποιός μπορεί να του το παρέχει στην καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς.

Αντίστοιχα με τα παραπάνω, κάποια άλλα sites συγκεντρώνουν όλες τις προσφορές από DEAL sites.  Τα sites αυτά δηλαδή, που προωθούν προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών, όπως αναλύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο. Τα sites αυτά είναι γνωστά και ως DEAL AGGREGATORS.

Ένα site το οποίο συνδυάζει όλα τα παραπάνω σε μία σελίδα, είναι το Snif.gr, το οποίο περιλαμβάνει στις αναζητήσεις του  όλες τις προσφορές από τα deal sites καθώς και τα προϊόντα των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Έτσι μέσα από μία μόνο σελίδα μπορείτε να βρίσκετε πάντα αυτό που ψάχνετε και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή τιμή.   Το Snif.gr διαθέτει επίσης και την ανάλογη εφαρμογή για Smart Phone (Android/iPhone )  καθώς και έκδοση για όλα τα κινητά (www.snif.gr/mobile), ώστε να έχετε πάντα στο «τσεπάκι″ σας τις καλύτερες τιμές όπου και αν είστε.

Κλείνοντας λοιπόν συμπεραίνουμε ότι με την άνοδο που παρατηρείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα aggregator sites είναι κάτι παραπάνω από απλές μηχανές αναζήτησης, είναι εργαλεία που πρέπει να συμβουλευόμαστε και να χρησιμοποιούμε πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά.