H Google παρουσιάζει offline εκδόσεις του Gmail, Calendar και Docs

Δημοσιεύθηκε σε Cloud - από admin την Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 1st, 2011 με 0 σχόλια

Για αρχή η Google παρουσίασε το Chrome extension για το  Gmail, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση, τη διαχείριση και την αποστολή e-mail, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και βασίζεται στην αντίστοιχη έκδοση του Gmail για tablets. Σύντομα εκτός από το offline Gmail, η Google θα προσφέρει αντίστοιχες δυνατότητες και στα Calendar και Docs.

Δυστυχώς προς το παρόν, oι offline εκδόσεις των Calendar και Docs που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα δεν θα είναι τόσο πλήρης όσο θα θέλαμε. Για παράδειγμα όταν είστε συνδεδεμένος στο ημερολόγιο θα μπορείτε να δείτε τα ραντεβού, αλλά δεν θα μπορείτε να προσθέσετε νέα ή να τα επεξεργαστείτε. Το ίδιο ισχύει και για Docs. Θα μπορείτε να δείτε τα έγγραφά σας, αλλά δεν θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές μέχρι να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στο Internet. Φυσικά η Google υποστηρίζει ότι σύντομα θα γίνεται και αυτό καθώς θα ενσωματωθούν πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από το Chrome web store και αν δεν έχετε ήδη, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε το Chrome. Φυσικά η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει σταδιακά τις offline εφαρμογές της και σε άλλους browsers, όταν βέβαια και αυτοί θα υποστηρίξουν τη λειτουργικότητα που απαιτείται.

Σιγά σιγά, όλοι γινόμαστε μέρος του cloud χωρίς καν να το καταλάβουμε.