Ζήτημα για την ασφαλείας του iCloud γίνετε μετά τη διαρροή των προσωπικών στιγμών Celebrities του Hollywood.

Δημοσιεύθηκε σε Cloud, Internet, News - από foivos την Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 3rd, 2014 με 0 σχόλια

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών από Celebrities του Hollywood, τις οποίες είχαν αποθηκεύσει μέσω των Apple συσκευών τους στο iCloud και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο αυτές διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Φήμες αφήνουν προς το παρόν ανοιχτό το ενδεχόμενο Hacking από τους λογαριασμούς των διασήμων.

Η ηθοποιός Jennifer Lawrence η οποία είναι μία από τους celebrities που εκτέθηκαν έχει ήδη παραδεχθεί ότι οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό της λογαριασμό στο iCloud και με κάποιο τρόπο υποκλάπηκαν τα στοιχεία της. Φυσικά διευκρίνισε ότι θα καταφύγει σε κάθε νόμιμο μέσω προκειμένου να ζητήσει ευθύνες και να δικαιωθεί για την προσβολή που υπέστη καθώς και την υποκλοπή των προσωπικών της δεδομένων.

Το ζήτημα με τις διαρροές φέρνει πάλι στο φώς το θέμα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων τα οποία υπάρχουν σε λογαριασμούς και πως αυτά γίνονται προσπελάσιμα στο «σύννεφο». Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι το φταίξιμο στο θέμα ασφαλείας έχει να κάνει με ευθύνη της Apple η εξέλιξη δεν θα έχει καλή τροπή καθώς πρόκειται για μια από της μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία των προσωπικών δεδομένων και θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην εταιρεία.