Πώς να μεταβείτε από το Facebook στο Google+

Δημοσιεύθηκε σε Google+, HowTo - από admin την Δευτέρα, Ιουλίου 18th, 2011 με 0 σχόλια

Αν έχετε επενδύσει πολύ χρόνο εμπλουτίζοντας το Facebook λογαριασμό σας με πληροφορίες, φίλους, εικόνες και βίντεο, σίγουρα δεν είναι εύκολη η μετακίνηση σε ένα νέο κοινωνικό δίκτυο όπως το Google+.  Τίποτα όμως δεν είναι αδύνατο. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πως θα μεταφέρετε το λογαριασμός σας από το Facebook στο νέο λογαριασμό σας στο Google+.

Εξαγωγή πληροφοριών από το Facebook.

Συνδεθείτε στο Facebook και πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού στην πάνω δεξιά γωνία.

Στην καρτέλα ρυθμίσεις, πατήστε «μάθετε περισσότερα» δίπλα στο «Αποθηκεύστε τα δεδομένα στον υπολογιστή σας.»

Στη συνέχεια θα σας σταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις το αρχείο προς λήψη είναι έτοιμο. Μόλις λάβετε το email, κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να κατεβάσετε ένα zip όλων των αρχείων σας.

Εισαγωγή Φωτογραφιών

Το Google+ χρησιμοποιεί το Picasa για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες.  Για να ξεκινήσετε λοιπόν θα πρέπει να κατεβάσετε το Picasa από αυτόν εδώ το σύνδεσμο.

Μετά την εγκατάσταση, ανοίξτε το Picasa και προσθέστε το φάκελο με τις  Facebook φωτογραφίες που κατεβάσατε.

Μόλις οι εικόνες έχουν ολοκληρώσει την εισαγωγή στο Picasa, βρείτε το άλμπουμ και επιλέξτε Συγχρονισμός με τον Ιστό στα δεξιά.

Ένα pop-up παράθυρο θα ανοίξει και θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στο Web Albums.  Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Google+ και ένα δεύτερο popup θα σας ζητήσει να ελέγξει τις ρυθμίσεις σας.  Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων και τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις όπως σας αρέσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τσεκάρει το πλαίσιο  «use the above settings» αλλιώς θα σας ρωτάει κάθε φορά.

Τώρα πηγαίνετε πίσω στο Picasa και κάντε κλικ στο sync

Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας στο Google+

Αφού οι φωτογραφίες σας «ανέβουν», συνδεθείτε στο Google+ και κάντε κλικ στις φωτογραφίες στην κορυφή. Αν θέλετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας, ανοίξτε το άλμπουμ που μόλις «φορτώσατε» και κάντε κλικ στο «share album» στην κορυφή.

Εισαγωγή των βίντεο σας

Η εισαγωγή των βίντεο είναι πολύ περισσότερο αυτοματοποιημένη από ό, τι οι  εικόνες.   Για την εισαγωγή των βίντεο πηγαίνετε στο φάκελο που κατεβάσατε προηγουμένως απο το Facebook  και θα βρείτε ένα φάκελο βίντεο.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google+ και κάντε κλικ στο προφίλ σας -> βίντεο. Κάντε κλικ στο «upload video» και σύρετε τa βίντεο από τον υπολογιστή σας στο πρόγραμμα περιήγησης (browser). Από τη στιγμή που η μεταφόρτωση ολοκληρωθεί,  μπορείτε να ονομάσετε, να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε το άλμπουμ από το Google+.

Εισαγωγή των φίλων σας από το Facebook

Πηγαίνετε στο login.yahoo.com και συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Facebook ή με το yahoo λογαριασμό αν έχετε ήδη ένα.

Επιβεβαιώστε την πρόσβαση και συνδεθείτε με το λογαριασμό σας και στη συνέχεια πηγαίνετε στο address.yahoo.com.  Κάντε κλικ στην επιλογή εργαλεία (tools) και μετά εισαγωγή(import) από το αναπτυσσόμενο menu.

Αφού επιβεβαιώσετε την πρόσβαση στις επαφές σας, η εισαγωγή θα γίνει αυτόματα.

Στη συνέχεια εξάγετε τις επαφές σας σε ένα αρχείο. Csv από το μενού εργαλεία -> export (όπως παραπάνω). Επιλέξτε εξαγωγή των επαφών σας στο Microsoft Outlook και αποθηκεύστε το αρχείο.

Τώρα συνδεθείτε στο Gmail, κάντε κλικ επαφές -> περισσότερες ενέργειες -> εισαγωγή (contacts -> more actions -> import).  Αναζητήστε το αρχείο. Csv που μόλις κατεβάσατε και επιλέξτε το για εισαγωγή.

Πηγαίνετε πίσω στο Google+ και θα δείτε τις πρόσφατα εισαχθέντες επαφές σας κάτω από το «Find and Invite».  Προσθέστε τους φίλους στους «κύκλους» σας ή στείλτε προσκλήσεις σε  όσους δεν χρησιμοποιούν ήδη το Google+ και ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google….