Google Plus, ξέρει περισσότερα από ότι νομίζεις!!!

Δημοσιεύθηκε σε Google+, Social media - από foivos την Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20th, 2014 με 0 σχόλια

Τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντος για το Google Plus, Bradley Horowitz, αναφέρει χαρακτηρίστηκα στους New York Times: «Το Google Plus σου δίνει την ευκαιρία να είσαι ο εαυτός σου, και δίνει στην Google την κατανόηση του ποιος είσαι», πολλοί αναρωτιούνται γιατί η Google δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα  που το προϊόν της δεν έχει βρει την αναμενόμενη ανταπόκριση από το κοινό συγκριτικά με άλλες υπηρεσίες όπως το facebook. Επίσης ερωτηματικά δημιουργεί για όσους δεν είναι τακτικοί χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας πως καταφέρνει η Google να συλλέγει τόσα δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις τους και τη γενικότερη δραστηριότητα τους στο internet.

Απάντηση στα παραπάνω δεν είναι άλλη από το ότι όλες τις υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Gmail, το Google Search κτλπ, είναι συνδεδεμένες εξ ορισμού με το λογαριασμό Google Plus των χρηστών, και από εκει γίνεται η συλλογή όλων των πληροφοριών. Έπειτα μπορούν να προωθηθούν σε διαφημίστηκες εταιρείες.
Συγκριτικά δε με τις πληροφορίες που το Facebook μπορεί να συλλέξει για τους ενεργούς χρήστες του, παρά το τεράστιο πλήθος αυτών, η Google υπερτερεί ξεκάθαρα αφού έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει από της επαφές του χρήστη, έως τις αναζητήσεις του, τις διαδικτυακές του αγορές, τα μέρη που επισκέπτεται, τις διαφημίσεις που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον κ.α., καθιστώντας την κυρίαρχη στον όγκο δεδομένων του κατέχει για κάθε χρήστη του διαδικτύου.