Ηacker κλέβουν στοιχεία χρηστών από το forum του μTorrent.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Παρασκευή, Ιουνίου 10th, 2016 με 0 σχόλια

Θύμα hackers έπεσε η σελίδα της γνωστής εφαρμογής μTorrent. Μετά από παραβίαση του site οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία των χρηστών από τη βάση δεδομένων του forum. Άμεση ήταν η αντίδραση των διαχειριστών οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η υπηρεσία παραβιάστηκε και ενημέρωσαν τους χρήστες ότι έχουν κλαπεί πολλά στοιχεία τους όπως ονόματα και κωδικοί εισόδου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της χρήσης των λογαριασμών οι admins έδωσαν οδηγία ώστε να αλλαχθούν άμεσα οι κωδικοί πρόσβασης στη σελίδα από τους χρήστες, ενώ συμβούλεψαν όσους χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία πρόσβασης και σε άλλες υπηρεσίες να τα ενημερώσουν με νέα passwords ώστε να μην έχουν και εκεί  πρόβλημα.

Ήδη πρόσφατα σε αντίστοιχη περιπέτεια είχε πέσει και ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg όταν από αντίστοιχη επίθεση στο LinkedIn το 2012 και την κλοπή κωδικών, βρέθηκαν εκτεθειμένοι οι λογαριασμοί του Mark σε Twitter και Pinterest.

Η ομάδα OurMine Team όπως λέγεται τον γελοιοποίησε μέσα από post στους λογαριασμούς του για το απαράδεκτο password το οποίο ήταν «dadada».