Δυσαρεστημένοι οι developers με τις ανακοινώσεις για βελτιωμένες εκδόσεις στις υπάρχουσες κονσόλες από Sony και Microsoft.

Δημοσιεύθηκε σε Games, News - από foivos την Παρασκευή, Απριλίου 22nd, 2016 με 0 σχόλια

Μετά και τις φήμες, η ανάρτηση του Colin Moriarty από το Kinda Funny, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι  περισσότεροι developers δεν έχουν πάρει θετικά την κίνηση για τη δημιουργία του SONY PS4.5 ή PS4K ή PS4 Neo ή αντίστοιχα στην πιθανή ανάπτυξη ενός Xbox 1.5, όπως έχει ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

Μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει πως οι περισσότεροι developers δεν έχουν πάρει θετικά την κίνηση καθώς θα πρέπει να αναπτύξουν κώδικα και για τη νέα κονσόλα. Ο λόγος κατά βάση στηρίζεται στα  επιπλέον κόστη παραγωγής που θα προκύψουν, τα νέα σχέδια αλλά και άλλα θέματα που πρέπει να καλυφθούν.

Τις προηγούμενες μέρες μαζί με τα στοιχεία του νέου PS4.5 με την κωδική ονομασία NEO ανακοινώθηκαν και τα νέα χαρακτηριστικά του τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Όπως φαίνεται η νέα κονσόλα θα έχει υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ, καλύτερη κάρτα γραφικών και πιο γρήγορη μνήμη RAM.

Σχετικά με το κομμάτι των παιχνιδιών φαίνεται πως οι εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών, θα πρέπει να σύμφωνα με τις φήμες να δημιουργούν δύο εκδόσεις για τα παιχνίδια τους. Μία για το PS4 (το απλό PS4) και μία για το PS4.5 (ΝΕΟ). Ουσιαστικά όμως η αγορά δεν θα διαχωρίζετε καθώς μέσα από το παιχνίδι ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιεί το «Base mode» για την εκτέλεση στο «κλασικό» PS4 και μία λειτουργία που αναφέρεται σαν «NEO Mode» με την οποία ουσιαστικά το παιχνίδι θα τρέχει με προδιαγραφές ώστε να εκμεταλλευτεί το υλικό στη νέα κονσόλα.

Η Εταιρεία τονίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν τίτλοι μόνο σε «NEO Mode» και ο λόγος είναι ότι δεν θέλει να διαχωριστεί η αγορά και οι χρήστες στο Online κομμάτι. Επίσης το νέο PS4.5 δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει την παλιά έκδοση της κονσόλας αλλά να συνυπάρξει.

Από εκεί και πέρα το επόμενο που απομένει είναι οι εταιρείες να κυκλοφορήσουν αντίστοιχα patches ενδεχομένως μέσα από το PSN τα οποία θα ενσωματώσουν τη νέα λειτουργία και στα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν και αυτά το hardware της νέας κονσόλας. Κάπου εδώ είναι που αντιδρούν όλοι οι παραπάνω όπως είπαμε στην αρχή του άρθρου.

Τι ακριβώς θα συμβεί θα ξέρουμε με σιγουριά μετά και την επίσημη κυκλοφορία της κονσόλας στην αγορά.