Microsoft – τάση για Cross Play μεταξύ PC και Xbox One αλλά και PS4.

Δημοσιεύθηκε σε Games, News - από foivos την Πέμπτη, Μαρτίου 17th, 2016 με 0 σχόλια

Την αιώνια κόντρα μεταξύ εταιρειών Microsoft και SONY για την επικράτηση του καλύτερου συστήματος προσπαθεί να γεφυρώσει η Microsoft προς τιμήν των Gamer. Ανεξάρτητα από το μέσω που παίζει κάποιος (hardware) ένα παιχνίδι και ανεξάρτητα ποιο σύστημα είναι ποιο δυνατό (PC, XBOX One, PS4 κλπ), δεν παύει να είναι ένα μέλος της Gaming Community και να θέλει να συνδεθεί με φίλους του από άλλα συστήματα για να αναμετρηθούν ή να παίξουν μαζί.

Ποιο συγκεκριμένα ο Chris Charla, Xbox Director ανακοίνωσε την κίνηση αυτή μέσω μιας δήλωσης στο XBOX Wire, λέγοντας πως η εμπειρία Cross Play θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο και όχι μόνο μεταξύ της σύνδεσης ανάμεσα σε Xbox One και PC. Φυσικά εξαρτάται από τους παραγωγούς για το αν θέλουν να υποστηρίξουν αυτή τη δυνατότητα σε κάθε παιχνίδι.

Έτσι η Microsoft αποφάσισε να υλοποιήσει αυτό τον στόχο προς τους Gamers προτείνοντας την δυνατότητα Cross Network Play ανεξαρτήτου του Hardware που χρησιμοποιεί ο κάθε παίκτης. Πρόκειται για μια ιδέα που η Microsoft δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια και που φαίνεται να προχωρά στην υλοποίηση με την κυκλοφορία των Windows 10. Το πρώτο παιχνίδι που θα υποστηρίζει την υπηρεσία θα είναι το Rocket League.

Η Microsoft φαίνεται να έχει την θέληση να κάνει πρόταση για Cross Play και προς τον μεγάλο της αντίπαλο της, την Sony, η οποία εφόσον δεχτεί, όλα δείχνουν πως πολλά πράγματα πρόκειται να αλλάξουν στο χώρο του Gaming.