Ο Mozilla Firefox μπλοκάρει τον Adobe Flash Player.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Πέμπτη, Ιουλίου 16th, 2015 με 0 σχόλια

Μετά τα κενά ασφαλείας που εντοπίστηκαν πρόσφατα στον Adobe Flash Player, η Mozilla αποφάσισε να αποκλείσει από τον διάσημο Browser Firefox την λειτουργία του γνωστού σε όλους μας Flash. Έτσι πιθανόν να διαπιστώσετε ότι πολλά βίντεο ή εφαρμογές μέσα από τον Firefox που χρησιμοποιούν τον Adobe Flash Player για την λειτουργία τους, να ζητήσουν την άδειά σας για να ξεκινήσουν και να μην αρχίσουν να παίζουν αυτόματα.

Όπως ανακοίνωσε η Mozilla ο αποκλεισμός του Flash Player by default θα παραμείνει έως ότου η Adobe αποκαταστήσει το εν λόγω bug μέσω της σχετικής αναβάθμισης. Από την μεριά της η Adobe έχει ήδη ανακοινώσει ότι ερευνά την υπόθεση και έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει τις σχετικές διορθώσεις.

Το σοβαρό αυτό κενό ασφάλειας που προέκυψε δίνει την δυνατότητα σε κακόβουλους χρήστες να εγκαταστήσουν λογισμικό στα PC των θυμάτων και να υποκλέψουν δεδομένα που βρίσκονται στο σύστημα τους.  Μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπως ανακοίνωσε η Adobe θα κλείσει επίσης άλλα δυο κενά ασφάλεια τα οποία εντοπίστηκαν κατά την σχετική έρευνα.