Microsoft Edge: Ο νέος Browser της Microsoft υπόσχεται να καλύψει το χαμένο έδαφος του Internet Explorer.

Δημοσιεύθηκε σε Microsoft - Windows, News - από foivos την Τρίτη, Μαΐου 5th, 2015 με 0 σχόλια

Μετά από πολλές αναφορές σχετικά με τον νέο Web Browser που θα συνοδεύει τα Windows 10 η Microsoft ανακοίνωσε στο συνέδριο Build 2015 ότι ο νέος Web Browser δεν θα ονομάζετε τελικά Project Spartan πως είχε υποθεί αρχικά αλλά Microsoft Edge. Πιθανόν το όνομα αυτό προέρχεται λόγω της μηχανής Rendering EdgeHTML που ενσωματώνει η εν λόγω εφαρμογή.

«Η περιήγηση στο Internet είναι όπως ένα παράθυρο στον κόσμο» αναφέρει το μότο της εταιρείας για τον νέο Browser. Όπως φαίνεται καταργείται πλέον ο Internet Explorer και η νέα εφαρμογή αποσκοπεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος που άφησε ο προκάτοχος του.

Ότι δεν διέθετε έως τώρα ο Internet Explorer, μπορεί να προστεθεί στον Edge από τον κάθε χρήστη εγκαθιστώντας απλά τα αντίστοιχα plugins τα οποία μπορεί να βρει από το store της Microsoft. Επίσης κάτι που δεν έχουμε δει έως τώρα σε άλλον Web Browser είναι και η δυνατότητα να γράψουμε πάνω σε μια ιστοσελίδα σημειώσεις και στη συνέχεια να μπορούμε να την αποστείλουμε, όπου θέλουμε ώστε να την μεταβιβάσουμε σε κάποιον άλλο χρήστη.
Δείτε μια παρουσίαση στο παρακάτω video!

Τέλος τον νέο browser συνοδεύει η Cortana. Η Cortana είναι ένας βοηθός – (φωνητικός και μη) μέσω της οποίας πέρνουμε πληροφορίες σχετικά με το τι ψάχνουμε ή κοιτάμε ώστε να πλησιάσουμε πιο εύκολα την αναζήτησή μας.

Μετά από τα όσα ανέφερε η Microsoft σίγουρα μιλάμε για έναν Web Browser ο οποίος δεν έχει σχέση με τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα από τον Internet Explorer. Σίγουρα πρόκειται για κάτι νέο και βελτιωμένο το οποίο στην πράξη θα δείξει το πόσο και το πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους περιηγητές.