C.H.I.P. Ο υπολογιστής των 9 δολαρίων έρχεται!

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Πέμπτη, Μαΐου 14th, 2015 με 0 σχόλια

Νέα τροπή στο χώρο των φτηνών mini computer ετοιμάζει μία δημιουργική ομάδα μέσα από το γνωστό πλέον site KickStarter. Σύμφωνα με τους δημιουργούς το νέο mini PC με το όνομα C.H.I.P. θα κοστίζει μόλις 9 δολάρια έναντι των 35 που κοστίζει ήδη το Raspberry Pi. Το όνομα αυτού C.H.I.P.  Η ανάπτυξη γίνεται από την εταιρεία Next Thing Co και όπως αναφέρει ήδη η εταιρεία, η συγκεκριμένη συσκευή είναι ήδη έτοιμη να υποστηρίξει πλήθος εφαρμογών.

Όπως και με το Raspberry Pi, το μόνο που θα χρειαστείτε μαζί με την συσκευή για να το δουλέψετε είναι ένα
πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη! Το hardware αποτελείται από έναν AllWinner A13 CPU στο 1GHz, 4GB αποθηκευτικού χώρου, 512MB RAM, micro USB port, audio jack με μικρόφωνο που μπορεί να λειτουργήσει και ως video out με καλώδιο composite ώστε να συνδεθεί απ” ευθείας σε τηλεόραση, WiFi 802.11 b/g/n αλλά και Bluetooth 4.0.

Ακόμα ο C.H.I.P. θα έχει την δυνατότητα επέκτασης με extra hardware ώστε να τροποποιηθεί και να διαμορφώσει ο χρήστης τις εξόδους σήματος εκτός από Composite, σε VGA ή HDMI ώστε να το συνδέσουμε σε οθόνη της αρεσκείας μας. Επίσης με την συσκευή Pocket C.H.I.P. θα δίνεται η επιλογή στη συσκευή να τροποποιηθεί ώστε να μετατραπεί σε φορητό mini PC με δική του οθόνη και πληκτρολόγιο.

Από το κομμάτι του Software μπορεί να τρέξει Linux ενώ έρχεται με ενσωματωμένο το Debian based OS και
προεγκατεστημένες εφαρμογές. Φυσικά εάν το επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον C.H.I.P. και σαν emulator για να παίζετε τα αγαπημένα σας Games. To C.H.I.P. έχει γίνει περιζήτητο στην κοινότητα του Kickstarter καθώς έχει ήδη καλύψει τον στόχο χρηματοδότησης. Μένει τώρα να το δούμε σε κυκλοφορία.