Σου έκλεψαν το κινητό ή το Android Tablet; Κανένα πρόβλημα!

Δημοσιεύθηκε σε Android, News - από foivos την Τρίτη, Φεβρουαρίου 10th, 2015 με 0 σχόλια

Μία υπηρεσία που παρέχει για τις Android συσκευές η Google και ..λίγοι σχετικά την γνωρίζουν.. είναι η υπηρεσία εύρεσης της συσκευής σας. Πρόκειται για μία υπηρεσία που παρέχεται μέσω των Google Play Services αντίστοιχη με την Find My iPhone που παρέχεται στα iPhone.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στις συσκευές από Android 2.2 και πάνω. Από την στιγμή που θα ρυθμίσετε στην συσκευή σας με το Google Account σας, τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδεθεί από έναν υπολογιστή με τα στοιχεία του Google Account του και να κατευθυνθεί στην σελίδα διαχείρισης συσκευών από εδώ . Εκεί θα ανοίξει ένας χάρτης και ένα menu για να επιλέξει ποια από τις Android συσκευές του επιθυμεί να διαχειριστεί. Στη συνέχεια μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία που βρίσκεται η συσκευή του. Φυσικά για να κάνει διαχείριση, η συσκευή θα πρέπει να είναι στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια από τον πίνακα διαχείρισης της συσκευής  μπορούμε είτε να ενεργοποιήσουμε το Ringtone ώστε να χτυπήσει η συσκευή για να την εντοπίσουμε στο χώρο ή να την κλειδώσουμε ώστε να μην μπορεί ο επίδοξος κλέφτης να την χρησιμοποιήσει ή ακόμα και να διαγράψουμε τα στοιχεία και τα προσωπικά μας δεδομένα από την συσκευή με την επιλογή Erase!!!

Φυσικά ευχόμαστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ποτέ την εν λόγω υπηρεσία!