Όταν το Hoverboard του «Back To The Future» έγινε πραγματικότητα!

Δημοσιεύθηκε σε Gadgets, News - από foivos την Πέμπτη, Οκτωβρίου 23rd, 2014 με 0 σχόλια

Η γενιά των ..άντα και κάτι θα θυμάται την ιστορική τριλογία «Back To The Future» και σίγουρα όλοι θα ζηλέψαμε το HoverBoard, το ιπτάμενοι skateboard που έκανε φιγούρες ο Michael J. Fox. Λοιπόν φίλοι μου, επειδή δεν είσαστε οι μόνοι που κάνουν όνειρα, οι Jill και Gregg Henderson μέσα από το Kickstarter ζητούν την χρηματοδότηση σας με σκοπό να υλοποιήσουν αυτό το παιδικό σας όνειρο. Δείτε το παρακάτω video!

To project είναι σχεδόν έτοιμο και ήδη κοντεύει να πιάσει το στόχο του. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί, μπορεί να ολοκληρωθεί και να δοθεί στα μέσα του 2015 στην παραγωγή. Σαν τεχνολογία βέβαια είναι στο αρχικό του στάδιο και για να λειτουργήσει το «HENDO» όπως λέγεται το νέο Hoverboard, πρέπει να υπάρχει μη σιδηρομαγνητικός αγωγός στην επιφάνεια που κινείται καθώς η αρχή λειτουργίας του είναι περίπου όμοια με τα τραίνα μαγνητικής αιώρησης Maglev. Επίσης είναι τέτοια η λειτουργία του που δεν γίνεται να το χειριστείς όπως επιθυμείς καθώς ανάλογα με την κατεύθυνση της ορμής σου σε παίρνει μαζί του.

Παρόλα αυτά είναι ένα μεγάλο βήμα στην δημιουργία μιας τέτοιας «προσωπικής» συσκευής και ένα ιδιαίτερο τεχνολογικό εγχείρημα.

Ωστόσο στις αρχές του 2014 μια πλάκα από μια εταιρεία με το όνομα HUVr, ανέφερε ότι έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει ένα αυθεντικό Hoverboard με στόχο την ολοκλήρωση του project τον Δεκέμβριο του 2014! Πολλοί την πίστεψαν τότε και ενθουσιάστηκαν με το δημιούργημα της, το οποίο παρουσίασαν διάσημοι όπως ο πρωταθλητής του Skateboard Tony Hawk. Λίγες μέρες αργότερα όμως με νέο video ο Tony Hawk ανέφερε ότι επρόκειτο για πλάκα. Αυτή τη φορά όμως μιλάμε για ένα γεγονός!