Ο πρώτος δίσκος 8TB απο την Seagate!!!

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Πέμπτη, Αυγούστου 28th, 2014 με 0 σχόλια

Η Seagate γνωστή σε όλους για την ποικιλία και την ποιότητα των μέσων αποθήκευσης πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία έχει έτοιμο έναν σκληρό δίσκο ο οποίος θα αγγίζει την χωρητικότητα των 8TB σε διάσταση των 3,5 ιντσών.

Ο δίσκος έχει ήδη δοθεί για δοκιμές σε επιλεγμένους συνεργάτες της εταιρείας που ασχολούνται κυρίως με το hosting. Οι νέοι δίσκοι προορίζονται κατα βάση για Cloud υπηρεσίες και Data Centers και NAS χωρίς να αποκλείεται και η χρήση τους σε εταιρείες με μεγάλο όγκο αρχείων προς αρχειοθέτηση. Ο νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει στην αγορά για το ευρύ κοινό το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Η δημιουργία ενός τέτοιου δίσκου θεωρείτε σημαντικό επίτευγμα από την εταιρεία καθώς προσφέρει μια ιδανική λύση χωρητικότητας ανα GB σε σχέση με την ενεργειακή κατανάλωση για την αγορά. Η εταιρεια κυκλοφορεί ήδη στην αγορά σκληρούς δίσκους 6ΤΒ  μαζί με την αντίπαλη WD η οποία έχει και τις αντίστοιχες κατηγορίες απόδοσης  και ενεργειακής κατανάλωσης (RED, GREEN). Να υπενθυμίσουμε ότι η WD πέτυχε τον στόχο των 6TB με σκληρο δίσκο ο οποίος στο εσωτερικό του, αντι για αέρα περιείχε αέριο ήλιο.