Η Microsoft θέτει εκτός λειτουργίας 4.000.000 websites.

Δημοσιεύθηκε σε Internet, News - από foivos την Πέμπτη, Ιουλίου 3rd, 2014 με 0 σχόλια

Η Microsoft μετά από δικαστική απόφαση ανέλαβε τον έλεγχο σε 22 domain names με την αιτιολογία ότι χρησιμοποιούνται για την προώθηση κακόβουλου λογισμικού. Η απόφαση εγκρίθηκε από το πολιτειακό δικαστήριο της Nevada το οποίο έδωσε την εξουσιοδότηση στην Microsoft. Τα domain names αυτά άνηκαν στην No-IP.com και έκαναν χρήση του διαδικτύου για την εξάπλωση λογισμικού Malware σε υπολογιστές

Μετά την επί πληρωμή της υπηρεσίας Dynamic DNS εδώ και μερικούς μήνες, η No-IP.com είναι μία εταιρία που κατάφερε να παρέχει μια παρόμοια υπηρεσία σταθερής διεύθυνσης για χρήστες με δυναμική ΙΡ. Η Microsoft από την μεριά της ζήτησε να γίνει φιλτράρισμα στα hostnames αφήνοντας σε λειτουργία μόνο όσα θεωρούσε ασφαλή.

Λόγω του μεγάλου καταλόγου χρηστών όμως δεν  μπόρεσε να γίνει σωστή διαχείριση με αποτέλεσμα πολλοί από τους χρήστες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την υπηρεσία καθώς οι λογαριασμοί τους μπλοκαρίστηκαν κατα την εξέλιξη της διαδικασίας από την Microsoft. Ήδη η No-IP.com έχει ανακοινώσει μέσα από το site της, ότι λόγω της Microsoft αντιμετωπίζει προβλήματα και προτείνει διάφορες εναλλακτικές λύσεις.

Το αποτέλεσμα των ενεργειών μέχρι τώρα ήταν 4.000.000 web sites να τεθούν εκτός λειτουργίας.