Project ReUse, η τεχνολογία που θα προσφέρει 90% ανακυκλώσιμα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Δευτέρα, Μαΐου 12th, 2014 με 0 σχόλια

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας μας δημιουργεί την ανάγκη για την παραγωγή καλύτερων και ποιοτικότερων συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλες τεχνολογικές συσκευές με αποτέλεσμα να αφήνουμε στην άκρη την παλιά μας συσκευή αγοράζοντας κάποια νέα και καλύτερη. Με τον τρόπο αυτό όμως δημιουργούνται αρκετά «τεχνολογικά σκουπίδια». Φυσικά μπορούμε να απευθυνθούμε στις αρμόδιες εταιρείες ανακύκλωσης οι οποίες αναλαμβάνουν να αποσυναρμολογήσουν τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά κυκλώματα και όσα εξαρτήματα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, επιστρέφουν πίσω στις γραμμές παραγωγής των τεχνολογικών εταιρειών.

Όμως οι περισσότερες πλακέτες ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που περιέχονται σε κινητά, laptops και υπολογιστές, αποτελούνται από fiberglass με εποξική ρητίνη και καλάι. Παλαιότερα μάλιστα το μέσω κόλλησης ήταν μόλυβδος, που είναι τοξικό μέταλλο. Έτσι λοιπόν τρεις Βρετανικές εταιρίες δημιούργησαν το project ReUse.

Μέσω του project  κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα κυκλώματα, από τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, όλα τα επιμέρους υλικά όπως πυκνωτές, αντιστάσεις, κλπ καθώς ακόμα και η πλακέτα. Στο  project ReUse, η βασική καινοτομία είναι ότι στην πλακέτα του ηλεκτρονικού κυκλώματος έχει αντικατασταθεί το καλάι για τις κολλήσεις των εξαρτημάτων με ένα 3 τα επιμέρους εξαρτήματα μπορούν να  αποκολληθούν χωρίς κόπο και να είναι άμεσα έτοιμα να επαναχρησιμοποιηθούν σε άλλες συσκευές ως ανταλλακτικά εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Δείτε στο παρακάτω video σε εφαρμογή το σχετικό Project.