Και 3D στυλό μετά τους 3D εκτυπωτές.

Δημοσιεύθηκε σε Gadgets, Hardware - από foivos την Παρασκευή, Μαΐου 2nd, 2014 με 0 σχόλια

Μετά από όσα είδαμε με τους 3D εκτυπωτές ένα νέο προϊόν έρχεται να ζητήσει χρηματοδότηση από το Kickstarter. Ο λόγος γίνεται για το LIX, και δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα 3D στυλό! Πέρυσι ένα ανάλογο προϊόν που ζήτησε χρηματοδότηση ήταν το 3Doodler και ξεπέρασε κατά πολύ τα 30,000 δολάρια που ήταν ο αρχικός του στόχος. Φέτος είναι η σειρά ενός νέου στυλό 3D Printing να διεκδικήσει χρηματοδότες.

Ο στόχος του LIX ήταν να συγκεντρώσει 30,000 λίρες το οποίο και κατάφερε μέσα σε 2 ώρες να τον ξεπεράσει, φτάνοντας μέχρι τώρα περισσότερο από τις 280,000 λίρες. Το LIX θα συνδέεται με έναν υπολογιστή μέσω USB και θα δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να φτιάχνει 3D σχέδια στον αέρα με το χέρι! Δείτε την παρουσίαση στο παρακάτω Video.

http://vimeo.com/akkromedia/lixpenltd

Όπως αναφέρει και το σχετικό video, το LIX λειτουργεί παρόμοια με τους κλασικούς 3D printers. Λιώνει και ψύχει ένα έγχρωμο πλαστικό υλικό με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε σταθερές, άκαμπτες δομές. Το πλαστικό υλικό εισέρχεται από το πάνω μέρος της συσκευής και θερμαίνεται από ειδικό ακροφύσιο, το οποίο παίρνει τροφοδοσία μέσω  θυρας USB 3.0. Και ποιός δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο!!!