H LG είναι έτοιμη να κάνει το σπίτι σου SMART!

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Πέμπτη, Μαΐου 8th, 2014 με 0 σχόλια

Αφού η LG παρουσίασε στην  CES 2014 την τεχνολογία LG HomeChat πριν μερικούς μήνες, έφτασε η ώρα να την υποδεχτούμε και στα σπίτια μας! Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τις πρώτες συμβατές ηλεκτρικές έξυπνες συσκευές της στην Κορέα οι οποίες υποστηρίζουν και θα την υπηρεσία.

Δείτε το video που είχε ετοιμάσει τότε η εταιρεία για να μας προετοιμάσει σχετικά!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν φούρνο,  ένα ψυγείο και ένα πλυντήριο με τα οποία ο χρήστης μέσω της ειδικής εφαρμογής, θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους από τον υπολογιστή ή το smartphone του!
Το ψυγείο με μία εσωτερική κάμερα που διαθέτει μπορεί να στείλει φωτογραφίες στη συσκευή του χρήστη το περιεχόμενο του, ώστε να γνωρίζει τι θα πρέπει να αγοράσει. Αντίστοιχα το πλυντήριο μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον υπολογιστή ή το  smartphone έτσι ώστε τα ρούχα να είναι έτοιμα για άπλωμα μόλις ο χρήστης επιστρέψει στο χώρο του. Τέλος ο φούρνος με τεχνολογία WiFi και NFC είναι σε θέση να προτείνει συνταγές ή να παρέχει πληροφορίες για τα υλικά που χρειάζονται και να ρυθμίσει αυτόματα τη λειτουργία ανάλογα με το τι μαγειρεύει ο χρήστης κάθε φορά.

Η σύνδεση και η επικοινωνία με τις συσκευές γίνεται μέσω της δωρεάν εφαρμογής «Messaging Line». Προς το παρόν οι τιμές τους δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως η εταιρεία έχει σαν στόχο να πολλαπλασιάσει τις έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές της τα επόμενα έτη και να τις διαδώσει σε όλο τον κόσμο.