Project Ara, εντός του 2015 το πρώτο αρθρωτό smartphone.

Δημοσιεύθηκε σε Google - Android, Hardware, Mobiles, News - από foivos την Πέμπτη, Απριλίου 17th, 2014 με 0 σχόλια

project-ara-up1[1]To πρώτο μεγάλο συνέδριο για το Project Ara που είχαμε ξαναμιλήσει από εδώ, πραγματοποιήθηκε προχτές με παρουσίαση του Paul Eremenko ο οποίος έδωσε αρκετές νέες πληροφορίες για την επερχόμενη συσκευή καθώς επίσης το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Project, στόχος είναι να βγει στην αγορά σε έναν χρόνο από τώρα. Υπάρχει στο πλάνο να γίνουν κάποια επιπλέον συνέδρια για developers τους επόμενους μήνες και μάλιστα μέσα στον Ιούλιο έχει δρομολογηθεί το επόμενο.  Μία δοκιμαστική έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον Γενάρη 2015 και θα αναφέρεται ως «Gray Phone». Όπως έχουμε ήδη πει στη συσκευή θα μπαίνουν ειδικά modules που  θα μπορούν να την παραμετροποιουν όσο αφορά τα χαρακτηριστικά της. Επίσης έγινε γνωστό ότι για να μπορούν τα επιμέρους εξαρτήματα να λειτουργούν μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί ένα νέο πρότυπο με το όνομα UniPro το οποίο θα είναι έτοιμο για εφαρμογή το Μάιο. Φυσικά το λογισμικό της συσκευής δεν θα μπορούσε να μην είναι Android!

Η βασική ιδέα πίσω από όλα αυτά είναι η δημιουργία μιας συσκευής όπου ο χρήστης θα μπορεί να προμηθευτεί με  50$ περίπου και να του παρέχει πολύ βασικές δυνατότητες (οθόνη, camera,WiFi) και ο καθένας να μπορεί να το παραμετροποιήσει από θέμα δυνατοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες του. Να μπορεί δηλαδή να αναβαθμίσει χωρίς κόπο τον επεξεργαστή, την κάμερα την μνήμη..κλπ.

Αξίζει να πούμε ότι το βασικό σώμα της συσκευής στο οποίο θα κουμπώνει όλο το επιμέρους Hardware κατασκευάζεται με τεχνολογία 3D printing και θα έχει υποστήριξη για νέα modules περίπου στα 6 χρόνια. Τέλος αναφέρθηκε ότι υπάρχει και συνέχεια στην ιδέα για την δημιουργία αντίστοιχου μοντέλου σε tablet.