Φορτίστε το κινητό σας σε ..30 δευτεόλεπτα!!!

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Δευτέρα, Απριλίου 14th, 2014 με 0 σχόλια

Η ισραηλινή αλυσίδα καταστημάτων StoreDot παρουσίασε μια μπαταρία η οποία έχει βιοοργανική δομή σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στο Tel Aviv. Η μπαταρία χρησιμοποιεί τεχνολογία  nanodots, μικροσκοπικούς αυτοσυναρμολογούμενους νανοκρυστάλλους που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια, στην έρευνα που γίνεται για τη νόσο του Alzheimer στο Πανεπιστήμιο του Tel Aviv. Τι το ιδιαίτερό έχει όμως; Η μπαταρία αυτή μπορεί να φορτίσει σε  μόλις 26 δευτερόλεπτα!!! Δείτε το σχετικό βίντεο με την παρουσίαση.

Η συγκεκριμένη μπαταρία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Microsoft με τίτλο Think Next. Η δοκιμή έγινε αφού εγκαταστάθηκε σε ένα Samsung Galaxy S4 το οποίο φόρτισε πλήρως από ισχύ περίπου στο 27%!
Το μέγεθός της μπαταρίας είναι περίπου όσο ένα πακέτο τσιγάρων και προς το παρόν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο! Η μπαταρία σε περίπου 3 χρόνια όπως υπολογίζεται θα πάρει την τελική της εμπορική μορφή ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα smartphone όπως δήλωσε στο BBC o ιδρυτής της εταιρίας, Dr Dorn Myersdorf.