Εταιρία ιπτάμενων ρομπότ αγοράζει η Google πριν την πάρει το Facebook!

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Τετάρτη, Απριλίου 16th, 2014 με 0 σχόλια

Λίγο πριν προλάβει το Facebook, η Titan Aerospace μπήκε και επίσημα στην οικογένεια της Google. Η εταιρεία ασχολείται με την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα γνωστά drones.

Την Titan Aerospace είχε βάλει στο μάτι πριν από λίγο καιρό το Facebook με σκοπό να την κάνει δική του, όμως μετά την εξαγορά της ανταγωνίστριας εταιρίας Ascenta, η Google έτρεξε και πρόλαβε να την αγοράσει πριν κάνει το πρώτο βήμα το Facebook.

Με την αγορά και αυτής της εταιρίας, η Google θα μπορεί να έχει στη διάθεσή της ιπτάμενα ρομπότ με αυτονομία πτήσης μέχρι και 3 χρόνια!

Σε πρώτη φάση έχει σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στην αναμετάδοση ασύρματων δικτύων, αλλά και τη συλλογή δεδομένων και πληροφοριών βελτιώνοντας κατά πολύ το project Loon που είχε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό και αφορούσε την παροχή internet σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω ειδικών μπαλονιών που είχε κατασκευάσει.

Η Titan Aerospace είναι μία ακόμα εταιρεία στη λίστα εταιριών ρομποτικής που έχει αγοράσει τελευταία η Google. Ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το ποσό της αγοράς που έκλεισε η συμφωνία.