Βλαβερό το φως των smartphones για τα μάτια μας!

Δημοσιεύθηκε σε Uncategorized - από foivos την Πέμπτη, Απριλίου 3rd, 2014 με 0 σχόλια

eyes-smartphone1[1]Οπτικοί από την Βρετανία μετά από έρευνες κατέληξαν πως το φως από την υπερβολική χρήση της οθόνης στα smartphones και τα tablets μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όρασης στα μάτια μας. Όπως ανακοίνωσε ο οπτικός Andy Hepworth μέσα από το BBC, το φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές είναι αρκετά τοξικό για το πίσω μέρος των ματιών. Αυτό σημαίνει πως σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια.

Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι οι χρήστες των smartphones δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά και σε συνδυασμό με το ότι φέρνουν τη συσκευή πολύ κοντά στο πρόσωπό τους, κουράζει υπερβολικά τα μάτια.

Η έρευνα των ειδικών στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι κάτω των 25 ετών, έδειξε ότι οι νέοι ελέγχουν τις συσκευές τους κατά μέσο όρο 32 φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα ήταν ότι το 43% των ατόμων έως 25 ετών αισθάνονται άγχος και ανασφάλεια όταν δεν έχουν πρόσβαση στη συσκευή τους.

Η οπτικός Αμάντα Σέιντ επίσης προτρέπει να κάνουμε συχνά εξετάσεις στα μάτια μας και παράλληλα μεγάλα διαλείμματα όσοι χρησιμοποιούμε πολύ τακτικά τις έξυπνες συσκευές μας αλλά και τους υπολογιστές.

Η έρευνα διεξήχθη από  ομάδα ανεξάρτητων οπτικών, σύμφωνα με τους οποίους, ένας νέος άνθρωπος περνάει περίπου 7 ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη smart συσκευής ή οθόνη – τηλεόραση νέας, επίπεδης τεχνολογίας.