Προστασία από τον ήλιο με το νέο βραχιόλι!

Δημοσιεύθηκε σε Gadgets, News - από foivos την Δευτέρα, Μαρτίου 31st, 2014 με 0 σχόλια

sunprotect-watch2[1]Μία νέα συσκευή δημιουργήθηκε η οποία μετρά τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα όποιου τη φορά. Το νέο gadget έχει τη μορφή ρολογιού, και μπορεί πολύ εύκολα να φορεθεί στο χέρι μας.
Έτσι ο χρήστης ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενημερωθεί πότε πλησιάζει η ώρα που μπορεί να πάθει κάποιο ηλιακό έγκαυμα. Σύμφωνα με το άρθρο του Luke Garratt στην εφημερίδα Daily Mail, το ρολόι κατασκευάστηκε ώστε ο χρήστης του, να μπορεί εύκολα να αποφύγει  τη χρήση αντηλιακών προϊόντων τα οποία μπορεί να μας προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, όμως εμποδίζουν το δέρμα να απορροφήσει σημαντικό μέρος από την ακτινοβολία του και η οποία συμβάλει στην δημιουργία της βιταμίνης D.

Οι δημιουργοί του πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο, θα ελαττωθούν τα άτομα στα οποία παρατηρείται ανεπάρκειας της βιταμίνης D. Η διαδικασία είναι απλή. Ο χρήστης εισάγει στοιχεία σχετικά με την ευαισθησία της επιδερμίδας του, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 11. Όσο αυξάνεται η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, ανάβουν τα αντίστοιχα LED της συσκευής, τα οποία αρχίζουν να αναβοσβήνουν όταν έχει φτάσει η ώρα να σταματήσει την ηλιοθεραπεία.