Μια Smart οδοντόβουρτσα για εσάς!

Δημοσιεύθηκε σε Gadgets, News - από foivos την Πέμπτη, Μαρτίου 6th, 2014 με 0 σχόλια

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή στοματική υγιεινή. Στο σκοπό αυτό έρχεται πλέον να συνδράμει και η τεχνολογία. Η εταιρεία Kolibree, δημιούργησε και παρουσίασε μια οδοντόβουρτσα που είναι σε θέση να μας πει αν οι κινήσεις που κάνουμε είναι ιδανικές ώστε να καθαριστεί σωστά το στόμα μας. Επάνω της υπάρχουν ενσωματωμένα ένα επιταχυνσιόμετρο, ένα γυροσκόπιο και ένα μαγνητόμετρο ώστε να μπορεί να υπολογίζει αν ο χρόνος, η διάρκεια και η συχνότητα του βουρτσίσματος είναι ικανοποιητικά, καθώς επίσης και κατά πόσον το κάθε δόντι έχει βουρτσιστεί επαρκώς.

Έπειτα τα δεδομένα που έχει συλλέξει αποστέλλονται με τη χρήση Bluetooth στην «έξυπνη» συσκευή μας, όπως το Smartphone ή το tablet μας και εκεί ενημερώνεται η ειδική εφαρμογή. Έπειτα ο χρήστης μπορεί να ανατρέξει στα δεδομένα, να πάρει συμβουλές ή ακόμα και να παρουσιάσει το υλικό στον οδοντίατρό του.
Η Kolibree ετοιμάζεται να ζητήσει χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter και σχεδιάζει να βγάλει το προϊόν στην αγορά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο του  2014. Η τιμή του υπολογίζετε να κινηθεί από 100$ με 200$. Το εν λόγω προϊόν παρουσιάστηκε και στην CES 2014. Δείτε παρακάτω το το Hands On video με το προϊόν!