Το μέλλον της οικονομίας και της επικοινωνίας στηρίζεται στις εφαρμογές.

Δημοσιεύθηκε σε Software - από foivos την Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17th, 2014 με 0 σχόλια

Στα apps (applications) φαίνεται να ανήκει το μέλλον των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

Στην παρουσίαση ανάλογης έρευνας που έγινε στις Βρυξέλες, αναφέρθηκαν οι υπολογισμοί, βάση των οποίων τα applications θα μπορούσαν να φέρουν 63 δις ευρώ στα ταμεία της Ε.Ε. , δηλαδή αύξηση κατά 260% από 17,5 δις ευρώ που είναι σήμερα, ενώ επίσης θα δημιουργούνταν περίπου 5 δις θέσεις εργασίας, έως το 2018.

Σε άλλη έρευνα που έγινε από την GIGAOM για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 1.8 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνται σήμερα στον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ ως το 2018 αναμένεται αύξηση της τάξης του 167%. Στοιχεία από άλλες πηγές αναφέρουν ακόμα, ότι το 2013 δαπανήθηκαν από καταναλωτές και διαφημιστές της Ε.Ε. 6,1 δις ευρώ σε εφαρμογές, ενώ το 2018 αναμένεται να αυξηθεί το ποσό αυτό στα 18,7 δις ευρώ.

Ο κ. Neelie Kroes, που είναι Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Ψηφιακές Υποθέσεις, ο οποίος προωθεί την συγκεκριμένη αγορά στην Ευρώπη, τη στιγμή που πολλοί πιστεύουν ότι, λόγω της ηγετικής θέσης των ΗΠΑ στον συγκεκριμένο κλάδο, επικράτηση τις Ευρώπης είναι σχεδόν ανέφικτη, σχολίασε : «Εν όψει της αυξανόμενης ανεργίας στους νέους, αυτά τα στοιχεία μου δίνουν νέες ελπίδες».

Να σημειωθεί επίσης ότι, ειδικά στον τομέα των παιχνιδιών, εταιρείες χωρών της Ε.Ε. καλύπτουν περίπου το 40% των 100 κορυφαίων εφαρμογών σε Ευρώπη και ΗΠΑ με πετυχημένες εφαρμογές όπως το Angry Birds και άλλα