Samsung Galaxy S5, ολοκληρώθηκε η πρώτη παρουσίαση!

Δημοσιεύθηκε σε Mobiles, News - από foivos την Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26th, 2014 με 0 σχόλια

Στο MWC 2014 παρουσιάστηκε τελικά το καινούργιο μοντέλο της Samsung το Galaxy S5. Η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη 5.1′ ιντσών Full HD τεχνολογίας Super Amoled, η οποία προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού του χώρου ανά πάσα στιγμή. Θα διαθέτει επίσης λειτουργία super dimming (2cd/m²) για χρήση σε σκοτεινό περιβάλλον ενώ παράλληλα θα παρέχει και εξοικονόμηση ενέργειας. Η κάμερα του έχει αισθητήρα στα 16MP, με τεχνολογία αυτόματης εστίασης  PDAF που μέχρι σήμερα συναντούσαμε στις επαγγελματικές μηχανές DSLR και ταχύτητα που φτάνει τα 0,3sec. Επίσης το HDR της, παρέχει άμεση επεξεργασία του φωτισμού και προβολή του σε πραγματικό χρόνο τη στιγμή λήψης της φωτογραφίας, αλλά και των βίντεο, καθώς επίσης και δυνατότητα selective focus.

Διαθέτει  μπαταρία χωρητικότητας 2.800 mAh καθώς και ultra power saving mode, που μετατρέπει την οθόνη του κινητού σε ασπρόμαυρη και απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες πλην των βασικών, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Η  Samsung, υποστηρίζει ότι με αυτή τη λειτουργία το κινητό θα μπορεί να παραμένει ανοιχτό σε standby mode ακόμα και έως 24ώρες όταν η μπαταρία του θα βρίσκεται σε επίπεδο κοντά στο 10%. Όσων αφορά τη συνδεσιμότητα υποστηρίζει LTE οχτώ καναλιών, δηλαδή συμβατότητα με όλους του παρόχους κινητής παγκοσμίως, WiFi MIMO (802.11ac) αλλά και δυνατότητα συνδυασμού της ταχύτητας των παραπάνω για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες στο κατέβασμα.

Ο launcher TouchWiz της εταιρείας, έχει απλοποιηθεί αρκετά. Για παράδειγμα οι ρυθμίσεις του κινητού έχουν κατηγοριοποιηθεί σε χρωματικά εικονίδια. Μια ακόμα καινοτομία του Samsung Galaxy S5 αφορά την αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα χρησιμεύει ακόμα και για αγορές με PayPal, ενώ δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας private mode που θα ενεργοποιείται με το δακτυλικό αποτύπωμα καθώς επίσης και λειτουργία για παιδιά. Άλλα χαρακτηριστικά είναι ότι διαθέτει πιστοποίηση IP67 πράγμα που το πιστοποιεί ότι είναι  αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Επίσης έχει δυνατότητα  μέτρησης των καρδιακών σφυγμών με αισθητήρα δίπλα στο φλας. Το Galaxy S5 θα είναι διαθέσιμο σε χρώματα: μαύρο,  άσπρο, μπλε και χρυσαφί για τους πιο εκκεντρικούς. Θα έχει «διάτρητο» πλαστικό πίσω μέρος και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 150 χώρες στις 11 Απριλίου. Η τιμή θα είναι παρόμοια με την τιμή της κυκλοφορίας του Galaxy S4.