Πείραμα καταγράφει τα αποτελέσματα από την ακτινοβολία του Wifi

Δημοσιεύθηκε σε Internet, News - από foivos την Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20th, 2014 με 0 σχόλια

Tις επιπτώσεις της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από συσκευές WiFi ερεύνησαν μαθητές Γυμνασίου στη Δανία, εκτελώντας το εξής απλό πείραμα:
Τοποθέτησαν έξι γλάστρες με κάρδαμο δίπλα σε δύο WiFi routers, και άλλες τόσες σε χώρο χωρίς router. 12 Mέρες αργότερα διαπίστωσαν ότι τα φυτά που βρέθηκαν κοντά στα router είχαν μαραθεί εντελώς, ενώ η ανάπτυξη των υπόλοιπων 6 συνεχιζόταν κανονικά.

Η Kim Horsevad, καθηγήτρια βιολογίας στο Hjallerup School ανέφερε σχετικά:

«To εν λόγω πείραμα έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι το ασύρματο δίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου και αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο.»
Πράγματι από το πείραμα αυτό δικαιώθηκε μεγάλη μερίδα επιστημόνων που δεν υποστηρίζει την αλόγιστη έκθεση στην ακτινοβολία των οικιακών συσκευών, όπως router, κινητά τηλέφωνα κτλ. Στην αντίπερα όχθη ερευνητές έδωσαν τη δική τους ερμηνεία στα αποτελέσματα του πειράματος λέγοντας ότι η θερμοκρασία που εκπέμφθηκε από τα router ήταν η αιτία που μαράθηκαν τα φυτά και όχι η ακτινοβολία. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα του πειράματος προβληματίζουν και καλό είναι να ακολουθούνται οι γενικές οδηγίες των επιστημόνων, που είναι να κρατάμε απόσταση όσο το δυνατών μεγαλύτερη από το router, να κλείνουμε τα κινητά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς επίσης να μην τα αφήνουμε σε πολύωρη επαφή με το σώμα μας, όπως σε τσέπες παντελονιών κτλ, ενώ για τους φορητούς υπολογιστές να μην τους ακουμπάμε στα πόδια μας αλλά σε κάποιο έπιπλο ή σε ειδική βάση στήριξης.