H Lenovo εξαγοράζει από την Google την Motorola Mobility έναντι 2,9 δισ. δολαρίων.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Τρίτη, Φεβρουαρίου 4th, 2014 με 0 σχόλια

Η Google συμφώνησε να πουλήσει την Motorola Mobility στην Lenovo έναντι 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια άτυχη επένδυση για την Google καθώς πριν 2 χρόνια είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αγορά του τμήματος της Motorola Mobility για 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια! Τελικά αποφάσισε να ξεπουλήσει το εν λόγω τμήμα στην κινέζικη εταιρεία σε μία απίστευτα χαμηλή τιμή.

Η Lenovo από την μεριά της, ολοκληρώνοντας την αγορά ανεβαίνει σε δύναμη και γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μετά τις Apple και Samsung στην κατασκευής smartphones!

Με έναν πρώτο υπολογισμό φαίνεται πως η Google ξεπουλά την εταιρεία μπαίνοντας μέσα, από τη συμφωνία, καθώς πριν 2 χρόνια είχε σπαταλήσει για την αγορά της ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως είπαμε και παραπάνω 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα αποφάσισε να την πουλήσει για 2,9 δισεκατομμύρια. Όμως η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει πως η Google διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των πατεντών της Motorola, όπως είναι και αυτή του λειτουργικού συστήματος Android. Μάλιστα με ενημέρωση που έδωσε η Google σχετικά με την κίνηση είναι πως η αγορά των smartphones είναι ψηλά σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας  και ότι η Lenovo θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα αυτό το κομμάτι της αγοράς!