Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μπλοκάρει τις αγοραπωλησίες κλεμμένων κινητών.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14th, 2014 με 0 σχόλια

Με αφορμή τις καθημερινές απώλειες λόγω κλοπής κινητών, η EETT (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζικά μέτρα όσο αφορά την ενεργοποίηση και λειτουργία των κινητών στα Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας γνωρίζοντας ότι κάθε κινητό έχει έναν μοναδικό αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) με τον οποίο και βγαίνει «στον αέρα» του κάθε παρόχου κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι από τα τέλη του ερχόμενου μήνα με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να δηλώνουν αυτόν τον μοναδικό αριθμό IMEI της συσκευής, στον πάροχο του δικτύου τους. Αν λοιπόν η συσκευή κλαπεί, ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να δηλώσει την απώλεια στον πάροχο, ο οποίος με την σειρά του θα ενεργοποιήσει την φραγή της κλεμμένης συσκευής σε πανελλήνια  κλίμακα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σε κανένα τοπικό δίκτυο!

Με αυτό τον τρόπο οι συσκευές καθίστανται άχρηστες μετά την δήλωση κλοπής στα Ελληνικά δίκτυα και έτσι η ΕΕΤΤ βάζει φρένο στην αγοραπωλησία των κλεμμένων κινητών στην μαύρη αγορά καθώς η συσκευή δεν θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί με άλλη κάρτα SIM. Εάν δεν έχετε κρατήσει το κουτί της συσκευής σας και θέλετε να δείτε το IMEI της, βγάλτε την μπαταρία και διαβάστε το από το σχετικό αυτοκόλητο που υπάρχει απο κάτω ή πολύ απλά στο πληκτρολόγιο κατα της πληκτρολόγηση αριθμού τηλεφώνου, πληκτρολογήστε τον συνδιασμό: *#06#, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.