DELL ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που θα υποστηρίξει τεχνολογία φόρτισης rezence.

Δημοσιεύθηκε σε Gadgets, Hardware, News - από foivos την Τρίτη, Φεβρουαρίου 25th, 2014 με 0 σχόλια

Το πρότυπο ασύρματης φόρτισης της A4WP (Alliance for Wireless Power) γνωστό και με την ονομασία Rezence υποστηρίζει πλέον και η Dell. Το Rezence είναι ένα πρότυπο ασύρματης φόρτισης συσκευών το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία αντήχησης κοντινών πεδίων μαγνητικής ακτινοβολίας και είναι σε θέση να φορτίζει πολλαπλές συσκευές συγχρόνως χωρίς να χρειάζεται να τοποθετηθεί η συσκευή σε κάποιο dock.

Αφού ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Dell στη συμμαχία, η A4WP ανακοίνωσε ότι μία νέα προδιαγραφή υψηλής ισχύος, θα επιτρέπει την φόρτιση συσκευών από τα 20 που είναι τώρα στα 50 watts, «φωτογραφίζοντας» έτσι συσκευές όπως τα ultrabooks και τα laptops. Κατά τη δήλωση του εκπροσώπου της A4WP, στο Engadget, τελικός στόχος είναι ένα laptop, να φορτίζεται με το πρότυπο Rezence, και αυτό με τη σειρά του να είναι σε θέση να φορτίσει κι άλλες μικρότερες συσκευές όπως smartphones, απλώς τοποθετώντας τα πάνω στο laptop.

Βέβαια μια τέτοια τεχνολογική εξέλιξη χρειάζεται χρόνο ώστε να ωριμάσει και να βγει στην αγορά οπότε αρχικός στόχος της συμμαχίας, είναι εντός του έτους, να γίνει η παρουσίαση των πρώτων μοντέλων φορητών υπολογιστών που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Rezence,. Την A4WP υποστηρίζουν σήμερα πάνω από 80 εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι LG και Samsung, η Qualcomm, η Broadcom και η  Intel. Το πρότυπο Rezence, θα παρουσιαστεί κατά την έκθεση MWC 2014 (Mobile World Congress 2014) που θα διεξαχθεί όπως έχουμε ξαναπεί στις 24-27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.