Τα Chromebooks ανεβαίνουν σταδιακά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, OpenSource - από foivos την Παρασκευή, Ιανουαρίου 3rd, 2014 με 0 σχόλια

Αυτές τις μέρες το Amazon δημοσίευσε τα αντικείμενα που οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερο μέσα στις γιορτές από τη σελίδα του. Από εκεί τα δεδομένα έφεραν τα Chromebooks της Samsung και της Acer στην τρίτη θέση των προτιμήσεων του κοινού. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που τα παρουσιάζει να ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Φαίνεται πως τα Chromebooks αρχίζουν να κερδίζουν το αγοραστικό κοινό. Με βάση τις μετρήσεις που ανακοίνωσε και το NPD Group για την αγορά των ΗΠΑ, τα Chromebooks παρουσιάζονται να αντιπροσωπεύουν πλέον το 21% των φορητών υπολογιστών που πουλήθηκαν μέσα στο 2013. Το ποσοστό δεν είναι καθόλου μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι το κομμάτι αυτό της αγοράς τα τελευταία χρόνια..και υπό άλλες συνθήκες θα άνηκε κανονικά στην Microsoft η οποία έχει αρχίσει να χάνει την πρώτη θέση σιγά σιγά.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί! Τα Chromebooks είναι ελκυστικά για τους καταναλωτές με βασικότερο λόγο αυτόν της χαμηλής τους τιμής. Οι κατασκευαστές τους το μόνο που χρειάζονται είναι οθόνες μέτριας ανάλυσης, φθηνές κάρτες γραφικών και επεξεργαστές καθώς και ελάχιστη RAM. Το κόστος για ένα Chromebook είναι ακόμα χαμηλότερο αν σκεφτεί κανείς πως μια απλή άδεια Windows κοστίζει περίπου στα 100€ σε αντίθεση με την δωρεάν διανομή του Chrome OS!

Μένει τώρα να δούμε εάν το 2014 θα συνεχίσει να είναι το ίδιο καλό για τα Chromebooks όσο ο χρόνος που πέρασε και το πόσο αυτά θα μπουν βαθύτερα στην καρδιά του αγοραστικού κοινού!