Παίζετε Angry Birds; Πιθανόν να παρακολουθείστε από τις μυστικές υπηρεσίες!

Δημοσιεύθηκε σε Google - Android, Internet, News - από foivos την Παρασκευή, Ιανουαρίου 31st, 2014 με 0 σχόλια

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Edward Snowden σχετικά με το πρόσφατο σκάνδαλο παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες! Στο σωρό των πληροφοριών που διέρρευσαν και παρουσιάστηκαν, έρχονται να προστεθούν και άλλες ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

Παρουσιάζονται στοιχεία ότι η NSA και η Αγγλική  GCHQ, παρακολουθούν πολίτες μέσω των δεδομένων, τα οποία υποκλέπτουν μέσα από γνωστές διάσημες εφαρμογές. Είναι πολλές οι εφαρμογές και τα παιχνίδια, όπως το γνωστό «Angry Birds» της Rovio, τα οποία λειτουργούν ως Trojan Horses στις συσκευές χρηστών που τα έχουν εγκαταστήσει, συλλέγοντας και αποστέλλοντας προσωπικές πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες κάτω από την μύτη των χρηστών! Στις πληροφορίες αυτές συγκαταλέγονται στοιχεία όπως είναι η εθνικότητα, το φύλο, η ηλικία, η ακριβής γεωγραφική θέση μέσω του GPS της συσκευής ή ακόμα και οι σεξουαλικές προτιμήσεις των κατόχων τους.

Η NSA φαίνεται να υποκλέπτει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που ανεβαίνουν στους servers της κάθε εφαρμογής, και συνήθως είναι για διαφημιστικούς λόγους. Από την μεριά τους οι εταιρίες παραγωγής λογισμικού των εφαρμογών όπως η Rovio που έχει και τη δημοφιλή σειρά «Angry Birds» δηλώνουν άγνοια για το θέμα. Όπως αποκαλύπτετε με ένα έγγραφο του 2010 φαίνετε πως το Android στέλνει πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία της γεωγραφικής θέσης του χρήστη χωρίς καμία απολύτως προστασία ή κρυπτογράφηση. Έτσι η NSA όλα αυτά τα χρόνια, έχει καταφέρει να αποκομίσει έναν τεράστιο όγκο από πληροφορίες που αφορούν τους χρήστες. Στην παρουσίαση της αποκάλυψης μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ειπώθηκε πώς «…αν υπάρχει κάτι μέσα στο κινητό, μπορούν να το βρούν..», Κάνοντας έτσι πιο προκλητική την κατάσταση και αφήνοντας εκτεθειμένους τελικά τους χρήστες των συσκευών!