Nvidia: Νέα σειρά καρτών με ενσωματωμένο CPU ARM στα 64bit!

Δημοσιεύθηκε σε Games, Hardware, News - από foivos την Τρίτη, Ιανουαρίου 21st, 2014 με 0 σχόλια

Η Nvidia ετοιμάζει την νέα γενιά GPU με την κωδική ονομασία «Maxwell»! Όπως είναι γνωστό, η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στις 18/02, με την κυκλοφορία της GeForce GTX 750. Στην νέα αρχιτεκτονική που θα φέρει η κάρτα θα περιλαμβάνονται  μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά! Πάμε να δούμε μερικά από αυτά!

Η GPU ενσωματώνει έναν 64μπιτο πυρήνα επεξεργαστή ARM: Μία από τις σημαντικότερες ιδιότητες που φέρει η κάρτα μέσω της αρχιτεκτονική Maxwell, είναι η ενσωμάτωση ενός 64μπιτου πυρήνα επεξεργαστή ARM μέσα στην GPU μέσω του οποίου θα μειωθεί η εξάρτηση της GPU από την CPU του υπολογιστή σε πολλές διεργασίες. Έτσι θα δώσει μία ακόμα ανάσα στο σύστημα!

Unified Virtual Memory: Μέσω αυτής της ιδιότητας, η GPU και η CPU θα  μοιράζονται το ίδιο τμήμα μνήμης, βελτιστοποιώντας την εμπειρία που έχει ήδη πραγματοποιηθεί μέσω του framework CUDA. Έτσι το chipset γίνεται αποδοτικότερο από ποτέ! Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών αναμένεται να κατηγοριοποιηθεί ανάμεσα στις GTX 660 και την GTX 760.

Η πρώτη έκδοση της κάρτας θα είναι η GeForce GTX 750 Ti, και θα πραγματοποιήσει την αρχή ώστε η Nvidia να διαπιστώσει την απόδοση της GPU Maxwell στα 28nm, πριν προχωρήσει στην λιθογραφική κατασκευή των 20nm μελλοντικά!