Ιός ζητά 300€ για να ξεκλειδώσει τα αρχεία σας!

Δημοσιεύθηκε σε Internet, News, Software - από foivos την Τρίτη, Ιανουαρίου 7th, 2014 με 0 σχόλια

Ένας νέος ιός εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες με το όνομα CryptoLocker. Το εν λόγω Malware είναι ένας ιός που από τη στιγμή που θα προσβάλει το σύστημά σας, κλειδώνει τα αρχεία σας και ζητάει χρηματικό ποσό μέχρι και 300€ για να το ξεκλειδώσει!

Ο συγκεκριμένος τύπος ιού ανήκει στην κατηγορία «ransomware» και χρησιμοποιεί ένα σύστημα κρυπτογράφησης το οποίο κλειδώνει τα προσωπικά αρχεία του χρήστη. Εντός του Δεκέμβριο τα κρούσματα προσβολής από τον ιό ξεπέρασαν τα 200.000 σε όλο τον κόσμο και όπως αναφέρουν ειδικοί, πρόκειται για ένα από τα πιο εξελιγμένα είδη ιών που έχουν κυκλοφορήσει.

Για να περιορίσετε τις πιθανότητες προσβολής, στον υπολογιστή σας, καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα firewall ή σουίτα internet security ή κάποιο πρόγραμμα που αποτρέπει την αυτόματη εκτέλεση και εγκατάσταση αρχείων.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα  με κάποιον ιό που τυχόν προσέβαλε το σύστημά σας ή κάποιο άλλο πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 6179879 με την εταιρεία Anyware Technologies όπου σε συνεργασία με το My-Shop.gr (τηλ. 211 8002616 ) θα μπορέσετε να παραδώσετε το μηχάνημά σας στα χέρια κάποιου ειδικού για σχετικό έλεγχο.