Intel: Ένας υπολογιστής σε μέγεθος κάρτας SD.

Δημοσιεύθηκε σε Hardware, News - από foivos την Τετάρτη, Ιανουαρίου 8th, 2014 με 0 σχόλια

Η Intel προχώρησε σε μία εκπληκτική παρουσίαση κατά την διάρκεια της έκθεσης CES 2014! Η εν λόγω παρουσίαση αφορά τον «Edison» για τον οποίο μπορείτε από εδώ να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Τι είναι όμως ο «Edison»; Πρόκειται για ένα πλήρες PC κατηγορίας Pentium, το οποίο έχει το μέγεθος και το σχήμα μια κάρτας μνήμης SD! Στο μικρό αυτό αριστούργημα, η εταιρεία έχει καταφέρει να ενσωματώσει ένα διπύρηνο CPU Quark SOC! Φυσικά τρέχει Linux και ενσωματώνει ασύρματη σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi. Το «Edison» έχει σαν στόχο τη χρήση του κυρίως σε συσκευές που μπορούν να φορεθούν όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στην ιατρική.

Για πααδειγμα, κατά την παρουσίαση από την Intel, έγινε χρήση της εφαρμογής «Nursery 2.0». Η εφαρμογή και ο «Edison», συνδέθηκαν με αισθητήρες, οι οποίοι, μπορούσαν να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν ενώ βρίσκονταν στη φόρμα ενός μωρού και παρακολουθούσαν τις ζωτικές του λειτουργίες! Έτσι η εφαρμογή μπορούσε να συνδεθεί , με διάφορες συσκευές όπως ένας θερμαντήρας, ο οποίος μπορούσε να ενεργοποιηθεί και να ζεστάνει το μπιμπερό του μωρού, όταν αυτό έχει αρχίσει να πεινάει.

Δείτε παρακάτω το Video με την παρουσίαση:

http://www.youtube.com/watch?v=w_GRbLD5gHY