Google: «έξυπνοι» φακοί επαφής μετρούν το σάκχαρο από τα δάκρυα!

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Τρίτη, Ιανουαρίου 21st, 2014 με 0 σχόλια

Η Google είναι γνωστό ότι κάθε τόσο ασχολείται με διάφορα project, πέρα από το Αndroid και το +Google! Σε πρόσφατη ανακοίνωση που έκανε, είπε πως συμμετέχει σε ένα ακόμα project με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από διαβήτη!

Το εγχείρημά της, αφορά τη δημιουργία φακών επαφής που έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του ασθενή μέσω των δακρύων της κόρης του ματιού. Συγκεκριμένα, αυτοί οι «έξυπνοι» φακοί θα χρησιμοποιούν ασύρματους μικροεπεξεργαστές με αισθητήρες οι οποίοι λαμβάνοντας τα δεδομένα από τα δάκρυα του χρήστη θα πραγματοποιούν μετρήσεις ανά δευτερόλεπτο προλαμβάνοντας κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Περιέχουν επίσης μικρά ενσωματωμένα LED, μέσω των οποίων όταν τα επίπεδα γλυκόζης υπερβούν ή πέσουν κάτω από τα επιτρεπτά όρια αυτά ενεργοποιούνται προκειμένου να προειδοποιήσουν τον ασθενή .

Οι εν λόγω φακοί παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και όπως σχολίασαν οι υπεύθυνοι του project, Brian Otis και Babak Parviz, είναι πολύ νωρίς ακόμα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά μετά από κάθε κλινική μελέτη, βελτιώνουν όλο και περισσότερο το προϊόν τους. Απώτερος στόχος είναι κάποια μέρα να βελτιώσουν τον τρόπο όπου οι άνθρωποι με διαβήτη θα διαχειρίζονται την ασθένειά τους. Η Google έχει ήδη αρχίσει συνομιλίες με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ, ώστε να «ρίξει» τους φακούς στην αγορά, ενώ αναμένεται να αναζητήσει και συνεργάτες με εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα με σκοπό την βελτίωσή τους.