USB 3.1! Υποστήριξη Slim συσκευών και μεγάλες ταχύτητες έως 10Gbps!

Δημοσιεύθηκε σε Hardware - από foivos την Πέμπτη, Δεκεμβρίου 5th, 2013 με 0 σχόλια

Η «USB 3.0 Promoter Group» είχε ανακοινώσει πριν μερικούς μήνες πως ετοιμάζει ένα νέο πρότυπο για την σύνδεση USB. Η σύνδεση είναι πλέον έτοιμη και όπως ανακοινώθηκε θα ονομάζετε USB 3.1!!! Το νέο πρωτόκολλο σύνδεσης θα αποτελείται από ένα νέο, μικρότερο connector (slim connector) προκειμένου να αξιοποιηθεί και από τις μελλοντικές μικρές συσκευές όπως τα tablet και τα smartphones.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο USB connector θα προσφέρει έως και 10Gbps ταχύτητες. Όσο αφορά το σχεδιασμό του, ο νέος connector «τύπου-C-» θα είναι παρόμοιος με τους USB 2.0 «Micro-B», ενώ θα υποστηρίζει τις υψηλότερες ταχύτητες που θα προσφέρει το USB 3.1 μέσω των υπαρχόντων καλωδίων!

To USB 3.1 θα μπορεί να αποδώσει το διπλάσιο bandwidth σε σχέση με το USB 3.0, ενώ το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως απο θέμα συμβατότητας, θα είναι συμβατό και με το USB 2.0.

Τέλος, κάθε καλώδιο θα μπορεί να συνδεθεί και από τις δύο άκρες του, όπως συμβαίνει και με τις θύρες «Lightning» που συναντούσαμε στις συσκευές της Apple μέχρι σήμερα!