To site που σας ενημερώνει αν κάποιος σας έχει hack-έψει το mail!

Δημοσιεύθηκε σε Internet, News - από foivos την Τρίτη, Δεκεμβρίου 10th, 2013 με 0 σχόλια

Λίγο πολύ, όλοι έχουμε πέσει θύματα διαδικτυακής κλοπής είτε σε επίπεδο κωδικών email, είτε σε επίπεδο κωδικών του λογαριασμού μας στα social media, ή ακόμη χειρότερα στους αριθμούς των πιστωτικών καρτών μας και των λογαριασμών του PayPal (εκει βέβαια τρέχαμε και δεν φτάναμε)! Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτές τις δύσκολες στιγμές, έρχεται ένα website που υπόσχεται πως κάνει την αποκάλυψη της προσβολής μας από «hackers» πριν προλάβουμε να την πατήσουμε!

Το Web Site ονομάζετε haveibeenpwned.com, και έχει δημιουργηθεί από τον Αυστραλό Troy Hunt. Σύμφωνα με δημοσίευμα, σε αυτή την ιστοσελίδα μπορούν οι χρήστες να διαπιστώσουν αν έχουν κλαπεί τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα, να ελέγξουμε εάν τα email μας υπάρχουν στις λίστες με δεδομένα που εκλάπησαν μετά τις διαρροές στην εταιρεία Stratfor το 2011, την Adobe System, τη Sony,  την Gawker το 2010,την Pixel Federation και τη Yahoo το 2012. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία βάση με πάνω από 38.000 της Pixel Federation, 37.000 email της Sony, 860.000 της Stratfor,152.000.000 της Adobe System, 455.000 της Yahoo και 530.000 της Gawker

Στο site δεν υπάρχουν αποθηκευμένα τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει,  αλλά μόνο οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των θυμάτων ώστε να μπορεί να γίνει εφικτή η επιβεβαίωση.