Στη διάθεση του FBI malware software για παρακολουθήσεις..αν και όχι πάντα αποτελεσματικά!

Δημοσιεύθηκε σε Internet, News - από foivos την Τρίτη, Δεκεμβρίου 10th, 2013 με 0 σχόλια

Ένα από τα τμήματα του  FBI είναι επανδρωμένο με μία κορυφαία ομάδα από «hackers» οι οποίοι μέσω διάφορών τεχνικών όπως η εγκατάσταση «malware software» παρακολουθούν υπόπτους. Εφόσον η κατάσταση…πάει καλά με το software, οι hackers, μπορούν να  ενεργοποιήσουν μικρόφωνα και webcams κατα την παρακολούθηση ώστε να συλλέξουν πληροφορίες μέσω των συσκευών των υπόπτων.

Πρόσφατα, έγγραφα δικαστηρίου που αποκάλυψε η «Washington Posts» έφερε στο φώς νέες λεπτομέρειες για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από την ομοσπονδιακή υπηρεσία! Συγκεκριμένα, το FBI αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του προσωπικού και τα τεχνολογικά μέσα, έφερε στο φώς στοιχεία για μια υπόθεση με το όνομα «Mo» η οποία αφορούσε, έναν Ιρανό τρομοκράτη που απειλούσε πως θα προχωρήσει σε διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες.

Κατά την παρακολούθηση όμως η ομάδα του FBI υπέπεσε σε..αρκετές γκάφες. Πρώτα, λόγω λάθους στη ορθογραφία του email, το malware που είχε στα χέρια της η υπηρεσία, φυσικά δεν κατάφερε να εγκατασταθεί στη συσκευή του υπόπτου! Αφού ξεπεράστηκε το εμπόδιο και έφτασε τελικά στον στόχο του το «malware», το πρόγραμμα δεν δούλεψε όπως περίμεναν. Τελικά μετά από κόπους το μόνο που κατόρθωσε να μάθει η υπηρεσία ήταν ότι ο «Mo» βρισκόταν την Τεχεράνη.