OCZ – κατατέθηκε τελικά η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας.

Δημοσιεύθηκε σε News - από foivos την Τρίτη, Δεκεμβρίου 3rd, 2013 με 0 σχόλια

Όπως είχαμε πει πριν μερικές ημέρες, τα οικονομικά της OCZ, δεν πήγαιναν και τόσο καλά και ετοιμαζόταν να υποβάλει αίτηση πτώχευσης. Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν και την Παρασκευή έγινε τελικά και η επίσημη κατάθεση της αίτησης.

Η αρχή έγινε με την διακοπή της διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο, ενώ ήδη από την περασμένη Τετάρτη είχε ανακοινωθεί η παράδοση του ελέγχου των λογαριασμών της OCZ, στην «Hercules Growth Capital», μετά την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων της σε αυτήν.

Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες να βρεθεί επενδυτής που θα έσωζε την εταιρεία την τελευταία στιγμή και έτσι η πτώχευση αναμενόμενη. Με την πτώχευση, η OCZ ανακοίνωσε και την συμφωνία να προχωρήσει σε πώληση του τμήματος κατασκευής SSD στην Toshiba όπως ήδη είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο. Η Toshiba έκανε καιρό έρευνες να επενδύσει σε παραγωγή NAND Flash μνημών, όπως έχει κάνει ήδη και η Samsung, με σκοπό να αυξήσει τα κέρδη της και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά. Η πτώχευση της OCZ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για την Toshiba ώστε να επιτύχει τον προγραμματισμένο στόχο της με πολύ μικρό κόστος για τα δεδομένα επέκτασης μιας τέτοιας δραστηριότητας.

Η OCZ με το κλείσιμο της άφησε πίσω μία μακρά ιστορία που ξεκινά το 2002 και σημάδεψε πολλούς λάτρεις του αξιόπιστου και φτηνού Hardware δίνοντας τους τη δυνατότητα να χτίσουν πραγματικά μεγαθήρια υψηλών προδιαγραφών με αξιόπιστα υλικά και με πολύ μικρό σχετικά κόστος!