Νέο malware προσβάλει χρήστες στο Facebook μέσω μηνυμάτων!

Δημοσιεύθηκε σε Facebook, Social media - από foivos την Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11th, 2013 με 0 σχόλια

Από εχτές μεταξύ χρηστών κυρίως Ελλήνων, εξαπλώνεται στο Facebook ένα νέο malware λογισμικό. Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα ο χρήστης λαμβάνει από τη λίστα των φίλων του, ένα μήνυμα που συνοδεύεται από ένα συνημμένο αρχείο. Το αρχείο με το κακόβουλο λογισμικό έχει σαν extension τον τύπο « .zip ».

Συνήθως το μηνυμα προέρχεται από φίλους μας οι οποίοι έχουν ήδη μολυνθεί με το malware. Εσείς βλέπεται το μήνυμα το οποίο συνήθως είναι γραμμένο με χαρακτήρες greeklish και αναφέρει ατάκες του τύπου «..είσαι χαζός, τι είναι αυτά που ανεβάζεις;…» ή «..την ξέρεις αυτή που ανεβάζει φωτογραφίες σου;..» Εσείς φυσικά βλέπωντας ότι το μήνυμα είναι από φίλο σας, ανοίγετε το σχετικό αρχείο και φυσικά…μολύνεστε!

Εάν λοιπόν λάβετε κάτι σχετικό με τα παραπάνω, για κανένα λόγω, μην ανοίξετε το συνημμένο αρχείο «.zip»! Ενημερώστε άμεσα τον φίλο ή τους φίλους σας που αναφέρονται ως ο αποστολέας του μηνύματος!

Σε περίπτωση που έχετε πέσει στην παγίδα, και έχετε μολυνθεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε κωδικό στον προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook!

Δείτε ένα σχετικό μήνυμα παρακάτω.