Iός, malware που μολύνει μέσω του ήχου των ηχείων!

Δημοσιεύθηκε σε News, Software - από foivos την Τετάρτη, Δεκεμβρίου 4th, 2013 με 0 σχόλια

Ιός που μεταδίδεται μέσω του ήχου; Και όμως είναι γεγονός! Ερευνητές από το Ινστιτούτου Επικοινωνιών «Fraunhofer», δημιούργησαν ένα νέο malware, που μπορεί να επικοινωνήσει με τις συσκευές που βρίσκονται κοντά του, μέσω των  ηχείων και των μικροφώνων.

Το νέο malware, μπορεί να εγκατασταθεί για παράδειγμα σε ένα laptop, και έτσι να επικοινωνήσει με έναν άλλο υπολογιστή ασύρματα! Φυσικά όπως προείπαμε θα χρειαστεί η σύνδεση να γίνει μέσω μικροφώνων και ηχείων, όμως η σύνδεση μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να βρίσκονται σε κάποιο δίκτυο και επίσης οι ήχοι της σύνδεσης χωρίς βέβαια να γίνονται αντιληπτοί από το ανθρώπινο αυτί!

Το συγκεκριμένο project έχει έναν περιορισμό και ένα κακό, (καλό για όσους μολυνθούν)! Ο περιορισμός, είναι ότι οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους ώστε να γίνει η σύνδεση και η ανταλλαγή πληροφοριών. Το δε κακο – καλό της υπόθεσης είναι η πολύ αργή ταχύτητα σύνδεσης η οποία είναι της τάξης μόλις των 20bps! Η συγκεκριμένη τεχνική βασίζεται σε μία παλαιότερη αρχή, που χρησιμοποιήθηκε για την υποβρύχια επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών. Παρά την αργή σύνδεση όμως δεν απετράπει η «υποκλοπή» passwords από υπολογιστές κατα τις δοκιμές.